L'empresari Marc Pérez-Ribas serà el candidat de Ciutadans a presidir el Govern balear

Derrota contra tot pronòstic, amb el 49% dels vots, del líder del partit a les Illes, Xavier Pericay

L'empresari Marc Pérez-Ribas serà el candidat de Ciutadans a presidir el  Govern  balear en les eleccions autonòmiques del 26 de maig, ja que s'ha imposat aquest dissabte a la resta de rivals en les primàries de  Cs , entre els quals el líder regional del partit, Xavier  Pericay, informa Efe.

Segons ha comunicat Ciutadans, en les primàries per designar l'aspirant a la presidència de les Illes Balears hi ha participat el 54% de la militància.  Pérez-Ribas ha estat elegit com a candidat amb el 49% dels vots a favor, equivalent a 155 suports.

Pérez-Ribas ha assegurat sentir-se "molt honrat" per la victòria i ha destacat que a partir d'ara afronta un repte "de màxima il·lusió". Natural de Sóller i de 50 anys, Pérez-Ribas ha estat vinculat al món empresarial a través del Cercle d'Economia.

"El que hem de fer en aquests moments és unir-nos tots i treballar junts per a guanyar les eleccions de maig", ha declarat el candidat de la formació taronja respecte als pròxims comicis autonòmics.

Beatriz Camiña, al Consell de Mallorca

D'altra banda, Beatriz Camiña serà la candidata de Ciutadans a la presidència del Consell de Mallorca. Així ho han decidit els afiliats de l'illa, que han atorgat la victòria a Camiña amb el 61% dels vots en un procés que ha tingut un 58% de participació.

Camiña ha assegurat sentir-se "molt agraïda per la confiança dipositada" en la seva candidatura i ha assenyalat que "és el moment que ens unim per sortir a guanyar amb un projecte des del centre, que asseguri la llibertat i l'evolució de la societat. Volem escoltar eels problemes de Mallorca i trobar-hi solució". 

Camiña, establerta a Palma, és funcionària de carrera de l'Administració General de l'Estat i de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Dins el partit, ha ocupat el lloc de secretària d'Acció Institucional de Mallorca.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF