Política 15/05/2019

El Pi vol que les galeries de la plaça Major siguin una referència per al comerç de proximitat

"La concessió d'aquests establiments acabarà el setembre i s'han de cercar solucions", ha afirmat el candidat a la batlia, Josep Melià

Ara Balears
2 min
Les galeries comercials de la plaça Major en plena decadència.

PalmaEl candidat d'El Pi a Palma, Josep Melià, s'ha compromès a recuperar i modernitzar les galeries de la plaça Major perquè siguin un centre de referència per al comerç de proximitat i per a la gastronomia mallorquina. El candidat regionalista ha recordat que "la concessió d'aquests establiments acabarà el setembre i s'han de cercar solucions. No estam d'acord amb la proposta d'Antoni Noguera, que en vol eliminar els usos comercials." Per això, Melià s'ha reunit aquest dimecres amb el president de l'Associació de Comerciants de la plaça Major, Andreu Isern, al qual ha presentat el pla de la formació per potenciar el sector i renovar la imatge i la identitat de Ciutat.

Segons ha explicat Melià, "volem trobar la fórmula perquè els clients d'aquests establiments puguin aparcar gratuïtament o a preus assequibles de la mateixa manera que es fa a les grans superfícies." A més, ha explicat que el seu objectiu és mantenir una Palma "viva i dinàmica". En aquest sentit, Melià ha deixat clar que "El Pi no vol més grans superfícies i impedirem que se'n faci una de nova a les Fontanelles." Melià també ha apuntat que volen promoure un pla per renovar façanes i millorar la imatge dels comerços i dinamitzar-los a les barriades amb mercats, fires o activitats socioculturals, entre d'altres.

Altres iniciatives que la formació desenvoluparà si entra a Cort són el foment de la creació de les noves figures d'associació comercial de pime com són els centres comercials oberts o l'agilització dels tràmits per obtenir els corresponents permisos i llicències.

Les propostes de l’Ajuntament de Palma

Cort encara no ha presentat un projecte per al futur de les galeries de la plaça Major, una vegada caduquin les concessions, el 14 de setembre d’aquest mateix any. De fet, a partir d’aquesta data el Consistori recupera també la gestió de l’aparcament subterrani per part de l’SMAP (la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes).

Segons va explicar el batle, Antoni Noguera, la idea és tenir enllestida una proposta concreta durant el primer trimestre d’enguany. En aquest sentit, Noguera ja va avançar la seva voluntat de destinar les galeries a un ús cultural o bé a projectes per a joves emprenedors. Una altra proposta que s’han plantejat des de batlia ha estat obrir-hi oficines municipals per a denúncies dels ciutadans o altres qüestions similars.

stats