Política 12/10/2017

Una baralla entre ultres destrossa la terrassa del bar Zurich

Un enfrontament entre aficionats de diversos clubs de futbol que es dirigien a la manifestació del 12 d'Octubre provoca aldarulls

Ara
2 min

BarcelonaUn enfrontament entre aficionats ultres de diversos clubs de futbol ha provocat destrosses al bar Zurich, a la plaça Catalunya, durant la manifestació del 12 d'Octubre a Barcelona. Ha sigut una baralla entre Yomus, ultres del València, Hooligans Vallés (del Sabadell) i membres del Frente Atlético. Els dos grups es dirigien a la manifestació unionista quan s'han reconegut i s'han barallat. S'han llançat cadires, gots i ampolles de la terrassa del bar, que hagut de tancar provisionalment.

Posteriorment, els Mossos han identificat alguns dels sospitosos de l'atac. Durant la identificació, s'han vist discussions entre manifestants. Algunes persones s'han acostat als agents cridant-los: "On éreu l'1 d'octubre?", mentre que d'altres han fet un cordó davant dels agents demanant que paressin d'increpar-los. El cos ha obert una investigació per aquests successos.

Els Mossos han informat que 25 persones han sigut identificades per aquest incident, que ha tingut lloc cap a les 12 h i en el qual han participat una vintena de persones "de dos grups que formarien part de seguidors radicals d'equips de futbol enfrontats".

Durant tota la jornada, han identificat 53 persones en els dispositius de seguretat que han desplegat a Barcelona per prevenir incidents en les diverses manifestacions que s'han celebrat a la ciutat. Segons ha informat avui la policia catalana, "les mobilitzacions s'han desenvolupat amb normalitat, encara que s'han produït algunes incidències" en les quals 53 persones han sigut identificades.

Al voltant de les 9.30 h, agents dels Mossos han identificat al carrer Gran de Gràcia, de manera preventiva, un total de 28 persones, a les quals els han estat intervinguts punys americans, passamuntanyes i cadenes. Els Mossos d'Esquadra han interposat quatre denúncies per tinença d'armes prohibides.

D'altra banda, els Mossos han impedit que una manifestació "no comunicada" que s'havia convocat contra la celebració del 12 d'Octubre a la plaça Joan Peiró arribés al centre de la ciutat per "prevenir possibles incidents entre grups antagònics". La policia catalana ha reconduït aquesta marxa per diferents carrers fins que l'han parat al passeig de Colom, on finalment ha quedat desconvocada.

stats