Política 27/09/2019

La direcció de Podem a Múrcia abandona el partit per encapçalar la llista del partit d'Errejón

El fins ara secretari general a la regió, Óscar Urralburu, ha lamentat que Iglesias no hagi "sabut veure la importància de ser al govern"

Europa Press
2 min
Óscar Urralburu, en una imatge d'arxiu

MadridEl fins ara secretari general de Podem a la Regió de Múrcia, Óscar Urralburu, i la seva número dos, María Giménez, han abandonat la formació lila per liderar a Múrcia la llista del nou partit d'Íñigo Errejón.

Els dos dirigents, que eren diputats regionals a l'Assemblea de Múrcia, deixaran l'acta i els seus càrrecs orgànics a Podem. L'executiva del partit a Múrcia serà cessada, segons marquen els estatuts de Podem, i es nomenarà una gestora, mentre que Urralburu encapçalarà la llista de Més País a Múrcia en les generals del 10 de novembre.

"Sentim que aquí ja no podem fer el que vam venir a fer", ha dit en roda de premsa. "Aquest no és el partit del principi, s'ha convertit en un partit convencional", ha apuntat, per afegir que el secretari general, Pablo Iglesias, "no ha sabut veure la importància de ser al govern". Per aquest motiu, ha afirmat, no es veia "fent campanya per Iglesias en contra d'Errejón". "No hauria estat coherent", ha declarat.

En una entrevista publicada avui a 'Eldiario.es', Errejón explica que s'ha decidit a fer el pas i presentar-se a les eleccions generals davant l'escenari de repetició electoral. "¿Els mateixos que ens han portat a les segones eleccions no ens poden portar a les terceres o les quartes fins que guanyin les dretes?", s'ha preguntat: "És possible. Per això cal irrompre per desbloquejar i aconseguir vot progressista de l'abstenció".

El líder de Més País ha afirmat que ell sí que hauria acceptat (com no va fer Unides Podem) l'oferta del PSOE d'una vicepresidència i tres ministeris. Amb tot, també ha dit que no entén "per què aquesta oferta és vàlida al juliol i a l'agost deixa de ser-ho". En el mateix sentit, ha afirmat que ell no "supeditaria la conformació d'un govern progressista" a l'exigència d'entrar a l'executiu.

De moment, Errejón ha confirmat la llista per Madrid i la de València amb Compromís, però no la de Barcelona. "Estic convençut que tindríem molt bons resultats –ha dit–. Però no hi ha una decisió presa". Precisament, la presidenta de Catalunya en Comú - Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha reivindicat als micròfons de Catalunya Ràdio la seva formació com un "exemple de confluència i unitat" i ha insistit que cal "pensar què és el millor per a Catalunya" i ha considerat que Errejón "hauria de respectar això". Segons ha dit, no s'ha posat en contacte amb els dirigents catalans.

Per al líder de Més País, la solució per a Catalunya passa per "l'acord", i ha rebutjat que es produeixin "dècades de convivència amb Catalunya mitjançant sentències, tribunals i amenaces".

stats