Política 05/04/2023

Degoteig de baixes a Ciutadans: Osvaldo Cifre renuncia a liderar la llista al Consell de Mallorca

El diputat Marc Pérez-Ribas ha anunciat la baixa del partit: "No és la formació a la qual em vaig afiliar fa set anys"

2 min
Osvaldo Cifre renuncia a liderar la candidatura de Ciutadans al Consell de Mallorca

PalmaCiutadans no només es troba en crisi a escala estatal, lluitant per sobreviure a partir de les eleccions autonòmiques del 28 de maig, sinó també a les Balears. Segons ha avançat Diario de Mallorca, Osvaldo Cifre ha renunciat a liderar la candidatura de la formació taronja per presidir el Consell de Mallorca. Des que Beatriz Camiña deixà de ser consellera insular, Cifre havia assumit el càrrec de portaveu a la institució.

"No em sent motivat", ha declarat al mateix mitjà, al mateix temps que ha assegurat que no creu que hi hagi "un projecte guanyador i amb possibilitats" de continuar a les institucions. Unes afirmacions contràries a les pronunciades per Patricia Guasp aquest dimarts, la qual es mostrava "convençuda" que Ciutadans estaria en el pròxim Parlament. "No tenc ofertes de cap altre partit, és una decisió personal", ha exposat.

Aquest anunci se suma al del diputat Marc Pérez-Ribas, que a través del seu compte de Twitter ha explicat que s'ha de donat de baixa del partit. "No és el mateix al qual em vaig afiliar fa set anys", ha assenyalat. Pérez-Ribas sí que retorna al sector privat, ja que es trobava en excedència en una empresa. "No desig que les meves idees i plantejaments estiguin condicionats per un partit que ja no compta amb mi", ha afegit.

Ciutadans, a les Illes, ha viscut una situació convulsa els darrers dos anys. Els regidors de Llucmajor, Sineu i Calvià han acabat abandonant el partit per sumar-se al PP, en el Consell de Mallorca va perdre la portaveu, i ara el candidat, i cal recordar també la guerra que es va viure en el Parlament. La direcció estatal va aturar l'intent de Pérez-Ribas, Maxo Benalal i Jesús Méndez de llevar el càrrec de portaveu parlamentària a Patricia Guasp.

stats