Política 07/02/2018

El decret del català a la sanitat s'haurà de revisar d'aquí a cinc anys

Es tracta d'una demanda de MÉS per endurir, si cal, el requeriment de català als professionals de l'IB-Salut i afavorir la normalització lingüística

Jaume Ribas
1 min
Francina, la irresponsable, i el català a la sanitat

PalmaEl projecte de decret pel qual es regularà el nivell de llengua catalana que s'exigirà als treballadors de l'IB-Salut ha estat presentat aquest dimecres als sindicats després de l'acord entre el PSIB i MÉS per Mallorca. Una de les novetats del text és, com ja avançava l'ARA Balears, la inclusió d'una disposició que obliga avaluar l'impacte del text sobre la normalització lingüística cinc anys després que es comenci a aplicar.

En funció d'aquesta avaluació, el decret insta l'Executiu a modificar-ne el redactat a fi d'assolir els objectius de recuperació i promoció de la llengua pròpia en l'àmbit de la funció pública. Aquesta mesura va ser requerida pel Consell Polític de MÉS per Mallorca, que es va reunir dilluns passat per avaluar el preacord amb els socialistes.

La negociació del text definitiu s'ha allargat fins al darrer moment, fins just abans de presentar-lo als sindicats en una mesa tècnica aquest dimecres dematí.

stats