Parlament
Política 12/06/2024

Convoquen una protesta per defensar la Llei de memòria a les portes del Parlament

La concentració tindrà lloc el pròxim dimarts, el mateix dia en què es derogui la norma

ARA Balears
2 min
La neta d'una persona assassinada pels franquistes llegeix un boci de l'exposició de motius de la Llei de memòria democràtica.

PalmaLa derogació de la Llei de memòria democràtica ja té data. El Parlament, amb la majoria del PP i Vox, derogarà la norma el pròxim dimarts en el ple. Després de la concentració que el passat dos de juny va defensar que es mantinguin les polítiques de memòria, la plataforma per la Memòria Democràtica ha organitzat una nova protesta el mateix dia a les portes del Parlament, a les 12.00 h.

Els grups de l'oposició al Parlament també han criticat la derogació. El portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ho ha considerat "una passa enrere injustificable i inacceptable": "A partir de dimarts aquest Parlament serà un poc menys digne". En el mateix sentit, ha insistit que bona part de l'articulat de la llei va tenir el suport del PP: "Ho hauran d'explicar". El portaveu del PSIB, Iago Negueruela, s'ha afegit a les crítiques i ha lamentat que el PP accepti "l'agenda de Vox" i que "els ultres fixin l'ordre del dia". En el mateix sentit, la portaveu d'Unides Podem, Cristina Gómez, ha coincidit amb Apesteguia en el fet que suprimir aquestes polítiques implica un "retrocés absolut".

A debat una modificació del reglament

En paral·lel, en el ple del pròxim dimarts també es debatrà una Proposició de Llei de MÉS per Mallorca per modificar el reglament del Parlament, de manera que la mesa pugui actuar perquè els trànsfugues passin a ser considerats diputats no adscrits. L'objectiu és evitar el que va passar el passat mes de gener a Vox, quan el grup parlamentari va entrar en crisi i una majoria de diputats díscols varen intentar apartar Gabriel Le Senne de la presidència de la Cambra. Segons ha assegurat el portaveu del PP, Sebastià Sagreras, ha estat el mateix Le Senne qui ha proposat dur el tema a l'ordre del dia. Sigui com sigui, els populars consideren que qualsevol modificació del reglament de la Cambra s'apliqui a partir de la pròxima legislatura.

stats