Política 26/09/2014

Madrid avisa Mas que no pot desplegar el decret de consulta un cop el TC el suspengui cautelarment

El govern espanyol demanarà explícitament l'anul·lació tan bon punt siguin admesos a tràmit els recursos

Joan Rusiñol
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, aquest divendres a la Moncloa. EFE

MadridEl govern espanyol avisa el president de la Generalitat, Artur Mas, que quan el Tribunal Constitucional accepti a tràmit els seus recursos contra la llei de consultes catalana i el decret de convocatòria del 9-N ja no podrà fer més passos per preparar la votació. Això serà així perquè l'executiu de Mariano Rajoy demanarà explícitament que hi hagi una anul·lació immediata de la normativa i de tots els actes que se'n deriven. Aquesta és una facultat recollida a la llei quan el govern central impugna lleis autonòmiques.

Ho ha subratllat la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, després de la reunió del consell de ministres d'aquest divendres. Ha assegurat que, des d'un primer moment, van assegurar quina seria la seva resposta en cas que la Generalitat tirés endavant una consulta que "no cap dins les regles de joc de la nostra democràcia i que políticament és un error".

Dilluns mateix, després de la reunió extraordinària del consell de ministres, l'advocacia de l'Estat entrarà els recursos al registre del TC. El ple de l'alt tribunal es podria reunir ja dimarts que ve.

stats