Política 28/09/2023

El consells insulars podran "precintar" l'oferta turística il·legal

Prohens ha destacat que treballaran per lluitar contra l'intrusisme

ARA Balears
1 min
Dos turistes al centre de Palma.

PalmaEl Govern balear aprovarà aquesta setmana una normativa que permetrà als consells insulars precintar l'oferta turística il·legal. Així ho va anunciar la presidenta de l'Executiu illenc, Marga Prohens, durant la gala d'entrega dels Premis Turisme 2023 a la VII Nit del Turisme, a Eivissa. Amb aquesta mesura refermen l'aposta per un turisme controlat i de qualitat i responen a una reclamació històrica del Consell d'Eivissa.

Prohens ha assegurat que les Balears tenen un sector turístic "avantguardista i modern" i ha destacat la transformació que s'ha fet els darrers anys per apostar per un model de qualitat i més sostenible. A més, la presidenta ha destacat que el sector és conscient que l'entorn natural de l'Arxipèlag és un dels grans atractius i que, per això, el cuiden i fan feina per potenciar l'economia circular.

D'altra banda, Prohens ha destacat que la seva intenció no és canviar el model turístic, sinó millorar-lo i convertir-lo en un sector econòmic més sostenible ambientalment i socialment, però també econòmicament. En aquest sentit, ha remarcat que combatre l'oferta turística il·legal és un dels seus grans objectius, i per això estan activant "totes les eines possibles" i treballant conjuntament amb els consells insulars per "lluitar contra l'intrusisme".

stats