Política 12/04/2018

La Conselleria de Cultura assegura que el nou borsí no afectarà els interprets que actualment formen part de la Simfònica

Cultura desmenteix les afirmacions d'un mitjà de comunicació que asseguraven que els actuals membres de la Simfònica havien de tenir el nivell B2 de català

Ara Balears
1 min
La conselleria de Cultura assegura que el nou borsí no afectarà els interprets que actualment formen part de la Simfònica

PalmaLa Conselleria de Cultura va publicar el passat 5 d'abril les condicions i les pautes per poder accedir al borsí de treball de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

La convocatòria es va aprovar el passat 1 de febrer i té l'objectiu d'obrir un borsí de treballadors per cobrir vacants.

En el document de la convocatòria s'especifica que la selecció es farà "per necessitats puntuals eventuals o de substitució de plantilla".

Segons informen des de la Conselleria, les proves d'accés prioritzaran, en una primera tanda, les capacitats artístiques dels intèrprets i, posteriorment, els seus coneixements de català. Però especifiquen que els coneixements de català no prevaldran per damunt de les capacitats artístiques dels intèrprets.

Per a la qualificació, el tribunal puntuarà les dues proves d'audició, que seran anònimes, sobre 10 punts. Els aspirants que hagin obtingut una qualificació mínima de 5 punts entraran al borsí per a contractes temporals per dies.

En cas d'empat, es privilegiarà el candidat que disposi del nivells de català B2.

La convocatòria també especifica que "excepcionalment, si en determinades categories o especialitats no han quedat aspirants amb el nivell de B2 de català, es podran incloure a la llista final els aspirants que no disposin del certificat".

La informació arriba perquè un mitjà de comunicació ha publicat una informació que assegura que la nova borsa de treball temporal exigirà el nivell de català B2 als seus candidats. A més, explica que més de la meitat dels membres de l'orquestra són estrangers i que, per tant, es veurien exclosos del borsí per l'exigència del català.

stats