Política 26/04/2019

El Consell de Menorca destina 188.000 euros per fomentar l'illa com a destinació accessible

El conveni entre la Fundació Foment del Turisme i la de Persones amb Discapacitat inclou un paquet inicial de 12 mesures

Ivan Martín
2 min
Alguna de les platges menorquines com la d'Arenal d'en Castell ja estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda.

MaóEl Consell Insular de Menorca destinarà un total de 188.775 euros per potenciar l'illa com a destinació turística accessible. La institució ha articulat un conveni de col·laboració entre la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i la Fundació per a Persones amb Discapacitat (FPDM), que té com a finalitat avançar en la transformació de l'illa en una destinació turística inclusiva. La iniciativa s'emmarca en el compliment d'un dret ciutadà que permetrà millorar la qualitat de vida de residents i visitants, a més d'ampliar la xarxa d'entorns, productes i serveis adaptats. Segons el Consell, el projecte dotarà Menorca d'un caràcter diferenciador i competitiu respecte d'altres destinacions.

La consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, ha destacat el conveni entre ambdues fundacions. "Volem fer de Menorca una illa responsable, sostenible i accessible", ha dit. Salord també recorda que l'èxit turístic va lligat a "aconseguir que l'activitat beneficiï tothom, ja sigui en clau laboral, en instal·lacions o en serveis". El 85% dels 188.775 euros els aporta la FFTM. Les accions en matèria d'accessibilitat i la sostenibilitat són les prioritats de les destinacions turístiques en l'actualitat. De fet, el 15% de la població mundial pateix algun tipus de discapacitat física o psíquica.

El conveni recull un total de 12 primeres mesures, com dissenyar una estratègia específica per potenciar Menorca com a destinació per a tothom, implicar l'administració pública i els sectors empresarials per fer aflorar els espais i serveis adaptats i millorar l'oferta, identificar espais i elements mitjançant auditories per iniciar la transformació, promoure l'augment d'espais i serveis adaptats, aconseguir la certificació AENOR per a algunes de les platges de l'illa, crear una comissió de turisme accessible, incloure l'accessibilitat en els canals de promoció habituals, organitzar jornades a treballadors del sector públic i privat, formar en llenguatge de signes el personal d'atenció al públic de la FFTM, adaptar etapes de competicions esportives per a esportistes amb diversitat funcional, incorporar informació a través d'una pàgina web i, per últim, generar nous continguts que promocionin Menorca com una destinació per a tothom.

stats