Política 18/12/2023

El Consell de Menorca demana a l'Estat restaurar el conveni de carreteres

Exigeixen que es financi amb partides independents del factor d'insularitat

Iván Martín
1 min
Imatge d'arxiu de la carretera general de Menorca.

MAÓEl Consell de Menorca ha aprovat per unanimitat la proposta del PP per demanar al govern espanyol que restauri el conveni de carreteres, i que es financi amb partides independents del factor d'insularitat. El conseller de Mobilitat, Juan Manuel Delgado, ha recordat que l'executiu central va tancar la porta a negociar els convenis de carreteres amb els consells, assenyalant que aquestes inversions anirien a càrrec del factor d'insularitat del Règim Especial de les Illes Balears.

En aquest sentit, el conseller considera que "la dotació del factor d'insularitat ha de servir per al finançament de noves inversions públiques, però en cap cas per incloure les quantitats pendents dels convenis de carreteres". A més, ha atacat l'anterior equip de govern: "La nul·la gestió i falta d'execució de projectes en matèria de carreteres els últims vuit anys també ha fet que es perdessin els doblers acordats amb el govern espanyol, que podria haver fet una addenda i prorrogar el conveni, però no ho va fer".

Finalment, Delgado ha demanat recuperar el conveni de carreteres i que el govern estatal assumeixi les quantitats que falten per liquidar al Consell i que es van pactar en el seu moment. "És prioritària la millora i l'adequació de la xarxa viària de carreteres de les Illes, per tal d'agilitzar el trànsit i garantir la seguretat dels usuaris".

stats