Política 13/12/2018

El Consell de Menorca podria adjudicar l'obra de les coves de Cala Blanca a principi d'any

El projecte d'habilitació es va adjudicar el passat mes de juliol a l'empresa Sadim Enginyeria per posar en marxa l'obertura de la cova de l'Aigua

Iván Martín
1 min
Visitar les Coves de Cala Blanca s'ha convertit en un repte per l'equip de govern del Consell i de l'Ajuntament de Ciutadella.

CiutadellaEl Consell Insular de Menorca continua fent passes per tirar endavant el projecte de les coves de Cala Blanca. La institució ha informat d'una trobada entre la consellera insular de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, amb una representació dels veïns i comerciants de la zona. L'objectiu d'aquesta reunió ha estat explicar com evoluciona el projecte.

Maite Salord s'ha mostrat satisfeta perquè, gràcies al treball conjunt amb l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, s'ha avançat en la idea d'obrir la cova de l'Aigua: "Gràcies a aquesta col·laboració s'han fet un seguit d'informes espeleològics i arqueològics per poder obtenir les autoritzacions pertinents". Cal recordar que el projecte d'habilitació es va adjudicar el passat mes de juliol a l'empresa Sadim Enginyeria, per posar en marxa l'obertura de la cova de l'Aigua, i es va lliurar al Consell el març. A final de l'estiu, l'Ajuntament de Ciutadella detectà deficiències, que en aquests moments estan en procés de resolució.

En aquest sentit, la consellera Salord espera tenir la llicència "a principi d'any i iniciar els tràmits per adjudicar l'obra". Salord també ha especificat les millores: "Feim feina per complir la Llei d'accessibilitat universal, perquè hi hagi un recorregut adaptat sobre l'espai públic, del carrer a la caseta de recepció i els banys, i a la costa d'entrada de la cova, per a la qual s'haurà d'instal·lar un elevador motoritzat".

Finalment, Maite Salord ha assenyalat la importància del projecte: "Sempre ha estat una prioritat per al Consell i l'Ajuntament de Ciutadella". El Govern balear traspassarà a la màxima institució de l'illa un total de 408.000 euros per poder executar les obres el 2019.

stats