Política 18/07/2018

El Consell de Menorca i els ajuntaments impulsen una guia per eliminar barreres arquitectòniques

La iniciativa pretén facilitar la redacció d'un pla d'accessibilitat propi a cada ajuntament de l'illa aportant mètodes i consells pràctics

Iván Martín
1 min
La consellera de Cooperació Local, Maite Salord lidera el projecte d'àmbit insular i que millorarà la qualitat de vida dels ciutadans.

MaóEl Consell Insular de Menorca i els vuit ajuntaments a l'illa han aprovat una guia tècnica per a l'eliminació de barreres arquitectòniques i comunicatives. L'objectiu d'aquesta iniciativa és homogeneïtzar el tractament dels temes relacionats amb l'àmbit a tots els municipis menorquins. La Fundació de Discapacitats ha tingut un paper rellevant, especialment per exposar determinades problemàtiques que hi ha a l'entorn urbà.

La consellera insular de Cooperació Local, Maite Salord, és conscient que "és una obligació dels poders polítics treballar per fer possible un entorn apte per al màxim nombre de persones, en condicions de confort, seguretat i igualtat. És un element fonamental per aconseguir una societat basada en la igualtat de drets i d'oportunitats". A més, cal recordar que l'entrada en vigor de la Llei d'accessibilitat universal de Balears obliga a les institucions a un compromís ferm per aconseguir uns municipis més accessibles.

La guia té com a objectiu prioritari la facilitació de la redacció d'un pla d'accessibilitat propi aportant mètodes i consells pràctics. D'altra banda, també pretén ser un instrument de consulta útil per als consistoris, així com una eina per als tècnics que desenvolupen tasques d'accessibilitat per a la redacció del pla. Tan bon punt els ajuntaments elaborin la guia, haurà de ser aprovada en els diferents plens municipals.

stats