Política 30/07/2019

El Consell de Mallorca instarà el govern espanyol que no subhasti Son Busquets

El ple de la institució insular també ha aprovat que es limiti l'espai reservat a superfícies comercials en 40.000 metres quadrats

K. O.
1 min
Cort frena amb Son Busquets per consensuar el projecte

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimarts instar el govern espanyol en funcions que el Ministeri de Defensa, propietari del quarter de Son Busquets, no subhasti el terreny i s'hi puguin construir els 830 habitatges de protecció oficial previstos per l'Ajuntament de Palma. A més, la institució insular també demanarà a Cort que es facin els canvis necessaris per limitar l'espai reservat a superficies comercials perquè sigui inferior als 40.000 metres quadrats.

La mesura s'ha pres arran d'una moció presentada per El Pi, i la consellera regionalista Xisca Mora ha recordat que, tot i que el Consell manca de competències per decidir sobre el futur dels terrenys, "tenim la responsabilitat de mediar entre administracions perquè es destinin a l'habitatge públic". D'altra banda, el PP ha assegurat que la solució és que hi hagi habitatge assequible, però segons els populars no cal que tots siguin públics i veuen bé la iniciativa privada.

Encara que ara la propietat podria passar a ser privada, la regidora d'Urbanisme de Palma, Neus Truyol, va assegurar recentment que "es pot obligar" que es compleixi la previsió inicial de l'Ajuntament i subratlla que "la planificació urbanística de Son Busquets s'ha de dur a terme, malgrat que no sigui de manera pública".

stats