Política 19/11/2018

El Consell de Mallorca tanca la legislatura amb un pressupost rècord de 486 milions

Suposa un increment del 5,9% en comparació amb l'any 2018, i situa la seva partida econòmica com la més alta en la història de la institució

Ara Balears
1 min
ARA BALEARS

PalmaEl Consell de Mallorca acabarà la legislatura amb un pressupost per a l'any 2019 de 486 milions d'euros, fet que suposa un increment del 5,9% en comparació amb l'any anterior i situa la seva partida econòmica com la més alta de la història de la institució. D'aquests doblers, es destinaran 12,2 milions a despeses administratives, pagament del deute i altres costos.

"Això mostra la consolidació del consell com a govern de Mallorca", ha declarat el conseller d'Economia i Hisenda de l'organisme Cosme Bonet. A més, ha destacat la bona situació econòmica del consell, el qual "deixam sanejat", ha dit, ja que des del 2015 s'haurà reduït el deute en 126 milions d'euros.

El departament que rebrà més diners serà el de Benestar i Drets Socials, atès que disposarà d'un pressupost de 191,8 milions d'euros, seguit de Territori i Infraestructures, amb 137,4 milions d'euros, segons ha destacat Bonet.

El conseller ha indicat que Territori i Infraestructures registra la major pujada amb 119,2 milions d'euros que suposa un augment del 17% en comparació dels pressupostos de l'any passat. 20 milions d'aquesta partida anirà destinada a arreglar d'urgència la xarxa de carreteres destrossades per la torrentada del Llevant de Mallorca.

Altres departaments

Desenvolupament Local rebrà 43,8 milions d'euros, el de Cultura, Patrimoni i Esports obtindrà uns pressupostos de 39,2 milions d'euros i el d'Economia i Hisenda tindrà 20,2 milions d'euros. A més, el departament de Participació Ciutadana i Presidència tindrà un pressupost de 16,3 milions d'euros, el de Modernització i Funció Pública obtindrà 14,3 milions d'euros i el de Medi ambient rebrà 11,2 milions d'euros.

Pel que fa a les entitats que depenen del Consell de Mallorca, la que rebrà més diners serà l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (

stats