Política 30/08/2023

El Consell i el Govern elaboraran un pla específic del cicle de l'aigua a Menorca

No se n'han concretat xifres perquè la prioritat és determinar les accions prioritàries

Iván Martín
1 min
Imatge de la reunió Govern-Consell a Menorca.

MaóEl Govern balear i el Consell de Menorca han acordat executar un pla estratègic en matèria d'aigua per a l'illa, amb l'objectiu de determinar les principals necessitats i actuacions que s'han de dur a terme els pròxims anys. L'anunci s'ha fet oficial aquest dimecres, després de la primera visita institucional del conseller de la Mar i del Cicle de l'Aigua, Juan Manuel Lafuente, al president de la màxima institució menorquina, Adolfo Vilafranca.

Lafuente ha explicat que la idea és "fer un pla general per definir a curt i llarg termini les necessitats de l'illa, amb independència dels projectes concrets d'inversió que estan pendents". Tot i no concretar-ne xifres, el conseller ha assegurat que "estam disposats a fer un esforç en tot el referent al cicle de l'aigua, en especial pel que fa a la reutilització".

D'altra banda, també s'ha avançat en la necessitat de modificar la Llei de Reserva de Biosfera per adequar-la a les necessitats reals de Menorca. En aquest sentit, el president del Consell ha detallat que "principalment, volem modificar la llei perquè el text actual no garanteix el finançament per a Menorca, i tampoc no garanteix que els fons arribin al Consell. Estam treballant per solucionar aquests i altres aspectes de la llei que actualment són perjudicials per a l'illa".

stats