Política 05/06/2023

De la Concha presidirà el Govern fins a la investidura de Prohens

Ocuparà el càrrec de manera temporal des de dia 20 de juny i no li donarà representativitat, només potestat per firmar

1 min
La consellera d'Agricultura en funcions, Mae de la Concha.

PalmaLa consellera d'Agricultura, Mae de la Concha, serà la presidenta del Govern en funcions des del pròxim 20 de juny i fins al moment de la investidura de Marga Prohens, que s'ha previst per al 27 de juny. L'actual presidenta en funcions, Francina Armengol, no podrà ser-ho i haurà de dimitir d'aquest càrrec dia 20 per tal de poder concórrer a les eleccions generals, com va avançar aquest diari divendres i va confirmar la socialista un dia després.

D'aquesta manera, Armengol podria presidir el seu darrer Consell de Govern com a presidenta en funcions el mateix dia 19 d'aquest mes. L'elecció de la presidenta en funcions no s'ha fet de manera aleatòria, sinó que respon a la llei que regula el funcionament intern del Govern, aprovada el 2019. Així, el càrrec l'hauria d'ocupar, en primer lloc, el vicepresident del Govern, que és Juan Pedro Yllanes. El cas és que Yllanes va renunciar a la seva acta de diputat, un càrrec indispensable per poder presidir el Govern.

El pròxim a la llista seria, segons ha informat Negueruela, el conseller que més temps dugui en el càrrec i, si n'hi ha dos que es varen nomenar el mateix dia, idò l'elegit és el de major edat. En aquest cas és Mae de la Concha la consellera més major i amb més temps en el seu càrrec i, per tant, serà la presidenta del Govern en funcions des del cessament d'Armengol i fins a la investidura de Prohens.

stats