Política 04/11/2023

La comunitat educativa planta Vera i Prohens per l'elecció de llengua: "El camí del consens s'ha romput"

Estava previst que la presidenta Marga Prohens donàs els detalls de l'acord després de reunir-se amb la comunitat educativa

2 min
La sala de la reunió ha quedat buida després del plançó de la comunitat educativa

PalmaLa comunitat educativa, sindicats i entitats socials i culturals han plantat el conseller d'Educació i Universitat, Antoni Vera i la presidenta del Govern, Marga Prohens, que pretenien explicar a la comunitat educativa el pacte per implantar la lliure elecció de llengua a les escoles a una reunió aquest divendres al Consolat de Mar. Les entitats han afirmat "sentir-se decebudes" per com s'han fet les coses. "Se'ns convoca a una reunió el mateix dia que el PP registra al Parlament el sostre de despesa, que vol dir que han arribat a un acord amb Vox i que s'aplicarà la segregació lingüística", ha dit la portaveu de les entitats. El representant de l'STEI, Miquel Gelabert, ha advertit el Govern: "No volíeu un problema amb la comunitat educativa. Però ja el teniu".

La situació s'ha tensat en el moment en què quatre assessors del Govern han sortit al carrer per reclamar explicacions als convocats, de per què no entraven a la reunió. En aquest moment, s'ha produït un intercanvi entre ells i els representants de les entitats: "Vostès han demanat una reunió", ha dit un d'ells. Al que un dels convocats ha dit: "Volem que el conseller baixi i ens digui que no ha arribat a cap acord amb Vox, perquè es va comprometre a no aprovar res sense que passàs per la comunitat educativa. Si no, no entrarem". "És la primera vegada que qui baixa a parlar amb nosaltres són els assessors i no un conseller", ha afegit. A continuació, la conversa ha prosseguit amb retrets i acusacions mútues, sense que s'arribés a cap decisió. Els assessors del govern insistien en el fet que els convocats a la reunió entressin, però aquests tenien clar que no ho farien. Finalment, els assessors han tornat a entrar al Consolat..

"A les escoles no hi havia cap problema amb la llengua, i lluitarem per tenir els consensos vigents". "Avui se'ns ha convocat a una reunió, que demanam fa dues setmanes, just en el mateix dia en què coneixem que hi ha un acord entre el PP i Vox i que el PP registra la votació del sostre de despesa". "Consideram que els recursos s'han de destinar a qüestions molt més importants, com infraestructures educatives i la baixada de ràtios", ha assegurat la portaveu dels assistents.

stats