Debat de política general
Política 28/09/2022

Compromís i Unides Podem defensen que la rebaixa fiscal de Puig no està tancada: "Cal accentuar la progressivitat"

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, ha explicat que va conèixer la proposta la nit d'abans del seu anunci

Ara
2 min
El president del govern valencià, Ximo Puig, i els vicepresidents, Aitana Mas i Héctor Illueca, abans de l'inici del debat de política general.

ValènciaLa vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives del govern valencià, Aitana Mas, ha defensat aquest dimecres que la proposta de rebaixa fiscal anunciada ahir pel cap del Consell, Ximo Puig, "no està tancada" i que l'executiu continua treballant-la. En concret, ha avançat que la voluntat de Compromís és "accentuar la seva progressivitat".

En declaracions als mitjans de comunicació, Mas ha detallat que ella va conèixer la proposta la nit d'abans a l'anunci de Puig en el debat de política general, i que ara cal millorar el text perquè ajudi "veritablement els [ciutadans] que ho estan passant malament i les classes mitjanes".

En sintonia amb el que va expressar la dirigent de Compromís, la portaveu d'Unides Podem a les Corts Valencianes, Pilar Lima, ja va recalcar ahir que cal millorar la reforma accentuant la seva "progressivitat" i que, si no es fa així, el text no tirarà endavant. "Serà progressiva o no serà", va emfatitzar Lima, que va recalcar que l'executiu valencià és un govern tripartit.

En la mateixa línia, Aitana Mas ha defensat aquest dimecres que "cal garantir en tot moment" que el Consell continuï "tenint ingressos" i per això ha insistit que l'executiu ha de "continuar perfilant" el text. "Els esforços s'han de centrar en les rendes altes perquè les baixes i mitjanes puguen percebre aquesta ajuda extra, en això estem d'acord, i hem de continuar amb les reunions que ja es mantenen des de fa setmanes per perfilar la proposta anunciada per Puig", ha explicat.

Sobre l'acollida que ha tingut la proposta entre els partits progressistes, la vicepresidenta ha insistit que "ahir es va llançar un anunci, però sobre una proposta que no està tancada". "Era un dia important –el debat de política general– i calia avançar una qüestió, però els treballs tècnics sobre aquesta proposta continuen estant oberts", ha assenyalat.

stats