Política 13/10/2020

Company, a Armengol: "El segle passat ja estava aquí cobrant un bon sou. No entén les dificultats de les empreses"

El Pi demana a la presidenta del Govern ajudes per al manteniment dels llocs de feina dels mitjans de comunicació

Maria Llull
3 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts en el ple del Parlament

PalmaEl portaveu del PP, Biel Company, ha demanat aquest dimarts en el ple del Parlament el suport del PSOE a la proposta que els populars han fet al Senat per activar la part fiscal del REB. Company ha retret a Armengol que no sàpiga "com és d'important el REB per a empreses i autònoms" perquè durant tota la seva vida laboral "no ha fet mai feina a l'empresa privada". "El segle passat ja estava aquí cobrant un bon sou. No entén les dificultats de les empreses i els treballadors per cobrar, perquè ha cobrat religiosament tota la vida", ha afegit durant la sessió de control al Govern.

"Va dir que la part fiscal del REB estaria el gener del 2020 i no n'hem sabut res", ha dit Company, a més de subratllar que espera que "agafi la gent de Madrid i aprovin la part fiscal presentada pel PP al Senat".

Per la seva banda, la presidenta ha recordat que el Ministeri d'Agenda Urbana ja ha modificat la legislació per incrementar les ajudes al transport de mercaderies. "Hem lluitat de manera decidida pel manteniment d'empreses i treballadors, per això hi ha ERTO", ha subratllat Armengol, qui ha acusat Biel Company de ser "el mateix" que José Ramón Bauzá.

El Pi demana ajudes per als mitjans de comunicació

Per la seva banda, la portaveu d'El Pi, Lina Pons, ha demanat al Govern mesures per ajudar a mantenir els llocs de feina dels mitjans de comunicació de les Balears, especialment de la premsa escrita. "Si la situació abans de la pandèmia era dolenta, ara és penosa", ha dit Pons, qui també ha recordat que fa uns anys hi havia cinc diaris escrits a les Illes.

Segons ha explicat la diputada regionalista, "la situació de les empreses periodístiques és quasi dramàtica" i està marcada pels ERTO, els acomiadaments i la caiguda d'un 30% de la publicitat.

Armengol no ha anunciat cap mesura per ajudar els mitjans de comunicació, encara que ha destacat la seva tasca fonamental per oferir a la ciutadania informació "des del màxim rigor". A més, la presidenta ha recordat que els ERTO són un mecanisme per ajudar a la supervivència de les empreses de comunicació i ha recordat que "ja hi havia un debat estructural" sobre el futur dels mitjans abans de la crisi del coronavirus.

D'altra banda, la presidenta ha apuntat que l'augment de pressupost d'IB3 millorarà les condicions laborals dels treballadors de l'ens públic.

Crítiques de Cs al referèndum sobre monarquia o república que proposa MÉS

La intervenció de la diputada de Ciutadans, Patricia Guasp, ha estat marcada per les crítiques a la proposició no de llei de MÉS per Mallorca per un referèndum sobre monarquia o república. "El passat setembre ja varen sol·licitar un pseudoreferèndum il·legal, i ara ho tornen a fer aprofitant la pandèmia, mentre que el llaç groc penja del Parlament", ha comentat. Guasp ha demanat a Armengol que no sigui "còmplice de l'agenda rupturista dels seus socis", els quals volen "afeblir l'Estat fent apologia identitària i excloent".

En canvi, la presidenta ha recordat a Guasp que el torn de control al Govern serveix precisament per "retre compte de les accions de Govern". "La meva prioritat és la pandèmia sanitària i la seva derivació social i econòmica. De les iniciatives de MÉS per Mallorca, em permetrà que no en faci cap classe de valoració, perquè no és el meu paper", ha dit.

"Qui està posant això en el debat parlamentari és vostè amb la seva pregunta. Si no li interessa parlar d'aquest tema, no en parli", ha continuat Armengol, a més de destacar que en el joc democràtic es pot "parlar, presentar propostes, debatre-les i que cadascú voti el que trobi". "Estic molt contenta dels acords amb les formacions polítiques amb qui estic governant. Qui hauria d'estar preocupada és vostè, que governa amb Vox", ha sentenciat.

stats