Política 13/07/2020

Comerciants del Mercadal demanen a l'Ajuntament que suspengui les festes

Aposten per reactivar l'economia, però "no a qualsevol preu"

Ivan Martin
2 min
Els comerços del municipi s'estan constituint en una associació.

Es MercadalUn grup de comerciants del Mercadal ha demanat a l'Ajuntament que rectifiqui i suspengui els actes programats per a les festes patronals de Sant Martí que puguin esdevenir en aglomeracions. El Consistori presentà la setmana passada un programa amb diverses activitats, entre les quals destacaven un total de nou concerts, dues cercaviles i dues misses.

A través d'un comunicat, els comerciants expressen la seva preocupació: "Els nostres clients ens recriminen que estiguem pressionant l'equip de govern per a dur a terme les festes, i això és mentida, no hi tenim res a veure". Els empresaris consideren que aquest any és excepcional i requereix decisions coherents i d'acord amb les directrius de les autoritats sanitàries. És per aquest motiu que adverteixen que "no ens podem permetre el luxe d'un rebrot, la institució hauria d'evitar actes susceptibles de convertir-se en un elevat punt de concentració de gent, com ja s'ha vist en anteriors ocasions a Menorca".

D'altra banda, recorden que han fet un gran esforç per adaptar-se a les exigències de l'Administració i reactivar els negocis. Assenyalen que varen ser els primers a tancar portes amb l'estat d'alarma i tramitar, en alguns casos, expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO). "Som els principals interessats a ingressar i reactivar l'economia local, però no a qualsevol preu. El consistori no és conscient de la realitat, especialment després de registrar el geriàtric del poble quatre morts i nombroses persones contagiades per coronavirus. És una qüestió de responsabilitat i sensibilitat amb les famílies que han perdut els seus éssers estimats", lamenten.

Per últim, avisen de la inseguretat jurídica i l'amenaça de sancions econòmiques que poden desencadenar els actes incívics derivats de les festes: "Ens exposam a dures multes amb la impotència de no saber si podrem actuar amb agilitat i certesa. Falta diàleg i capacitat de consens".

stats