Política 31/10/2020

Cladera celebra que els municipis puguin disposar dels 500 milions d'euros de romanents

La presidenta del Consell de Mallorca ha participat aquest dissabte en l'assemblea de regidors socialistes de l'illa

Ara Balears
2 min
Assemblea de regidors i regidores socialistes de Mallorca d'aquest dissabte

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha celebrat aquest dissabte que els ajuntaments puguin disposar dels seus romanents, que en el cas de Mallorca la xifra és de més de 500 euros. Així ho ha manifestat en l'assemblea de regidors socialistes de Mallorca, en què han participat gairebé un centenar de representants municipals socialistes de manera semipresencial per debatre i reflexionar sobre la resposta i les solucions a la crisi sanitària, social i econòmica derivada del coronavirus.

Cladera ha assegurat que s'està donant "una resposta conjunta, des de totes les institucions, per afavorir una recuperació justa en què ningú quedi enrere", ha informat el PSIB en un comunicat. La presidenta insular s'ha compromès a fer "uns pressupostos contundents i valents que afavoreixin la reactivació social i econòmica de Mallorca".

Tot i que el govern espanyol encara no ha fet públic al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ni la suspensió de les regles fiscals ni el permís perquè els ajuntaments facin servir els romanents, Cladera valora les mesures com "una molt bona notícia". Això, ha dit, "ajuda a tenir recursos per donar una resposta contundent i important a la situació derivada de la crisi".

Així mateix, la cap de l'executiu insular ha destacat la necessitat de tenir uns serveis públics potents i forts, per la qual cosa ha apostat per defensar-los i reforçar-los. La socialista ha assenyalat les diferències que hi ha hagut respecte de la sortida que va donar el Partit Popular a la crisi de 2011: "On hi havia ERO i acomiadaments barats, ara hi ha ERTO; on hi havia imposicions, ara hi ha diàleg social permanent; on hi havia patiment, ara hi ha l'escut social més gran que s'ha posat mai en marxa a les Illes".

Davant aquesta situació, ha dit la presidenta insular, s'estan incrementant "les ajudes i programes socials, amb cinc milions d'euros més per a les polítiques socials dels ajuntaments i amb un reforç del 30% a les ajudes del Consell als ajuntaments perquè puguin ajudar la ciutadania". En aquest sentit, ha destacat l'impuls del Servei d'Atenció Integral a Domicili, "un servei que complementa l'atenció a la dependència i l'atenció a les residències".

stats