Política 16/07/2020

Cladera reclama autonomia per als ajuntaments per gestionar el seu superàvit

La presidenta del Consell de Mallorca mostra "total desacord amb aquesta mesura d'haver de fer un préstec a l'Estat"

Ara Balears
1 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, aquest dilluns.

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha rebutjat la possibilitat que el govern espanyol retorni a deu anys i amb autorització els recursos del superàvit dels ajuntaments i ha demanat "autonomia per a les entitats locals i consells i que es flexibilitzin les regles fiscals".

"Només tenim una notícia de premsa, no en tenim cap esborrany, ni text, ni en coneixem la lletra petita, i és el que cal veure si es formalitza en un acord", ha puntualitzat Cladera. Sobre la proposta a la FEMP ha reconegut que "no és la mesura que esperam, rebutjam aquesta mesura".

Cladera ha subratllat que aquests doblers procedeixen de tributs abonats pels ciutadans. "El que els ajuntaments i entitats locals estam reclamant és poder utilitzar els romanents i el superàvit que hem acumulat tants anys, que s'han generat amb esforç d'estalvi dels municipis i dels quals no hem pogut gaudir per unes regles fiscals en les quals no s'ha deixat gastar en inversions ni política al municipi", ha reivindicat.

La presidenta insular ha manifestat "total desacord amb aquesta mesura d'haver de fer un préstec a l'Estat" i ha defensat que no és lògic "que els doblers de Mallorca vagin als comptes de l'Estat i que després hagin de passar per una autorització perquè els puguin anar retornant en forma de préstec en deu anys i en unes condicions que no coneixem".

stats