Política 28/05/2023

Ciutadella, es Mercadal i Maó resisteixen l'ascens del PP a Menorca

Els populars guanyen a Sant Lluís, Ferreries i es Castell, i es mantenen a Alaior i es Migjorn

Iván Martín
1 min
La candidatura del PP a Maó no ha obtingut el suficient suport per a governar.

MAÓDesfeta de les forces d'esquerra a Menorca. Dels vuit municipis, cinc han estat guanyats pel PP, entre els quals destaquen especialment les victòries a Ferreries, es Castell i Sant Lluís. La formació conservadora manté els ajuntaments del Migjorn (6 PP, 3 PSOE) i Alaior (7 PP, 3 PSOE i 3 Més per Menorca-Esquerra de Menorca).

De tota manera, els dos municipis amb més habitants de l'illa continuaran en mans progressistes. Hèctor Pons continuarà de batle a Maó amb el suport d'Ara Maó (8 PSOE i 4 Ara Maó). A Ciutadella, la caiguda del PSM-Més per Menorca permetrà a la socialista Carol Cerdà accedir a la batlia, amb el suport dels sobiranistes (5 regidors) i Ciutadella Endavant (1 regidor). Això sí, tant a Maó com a Ciutadella, Vox entra amb un regidor a cada consistori.

D'altra banda, es Mercadal estrenarà nou batle, el socialista Jesús Gomila, que ha obtingut 5 regidors, 4 l'Entesa i 4 el PP. Finalment, Loles Tronch (PP) té moltes possibilitats d'aconseguir la batlia de Sant Lluís, Lluís Camps (PP) desbanca Joana Escandell (PSOE) al municipi del Castell, i també Pedro Pons (PP) a Ferreries, on rellevarà Joana Febrer (Entesa).

stats