Política 11/11/2019

Ciutadans diu que la desfeta del partit a les Illes és una tendència estatal

La diputada Patricia Guasp considera que els ciutadans no han votat pensant en el candidat autonòmic de la formació, Joan Mesquida

K. O.
1 min
Els màxims responsables de Ciutadans durant la compareixença

PalmaLa diputada i portaveu parlamentària de Ciutadans a les Balears, Patricia Guasp, ha justificat la desfeta del partit a les Illes afirmant que és una tendència estatal. Els ciutadans, ha afegit, no han votat pensant en el candidat autonòmic que ha quedat sense l'escó, Joan Mesquida. "Era el millor candidat balear i qui més iniciatives d'interès balear havia proposat al Congrés", ha assegurat Guasp.

Mesquida ha estat el diputat que més iniciatives ha registrat -41 en total-, però una bona part no fan cap referència a les Balears, com ja va informar aquest diari. Tot i això, entre el 28 d’abril i aquest 10 de novembre, Ciutadans ha perdut més de 57.000 vots a les Illes, després de passar dels 90.214 que va obtenir a les passades eleccions estatals als 33.286 vots d’ara.

Sobre la dimissió d'Albert Rivera, Guasp ha dit que l'"honra", perquè demostra que no estava en política per l'escó, i ha assegurat que ara la militància decidirà qui ha de dirigir el partit. També ha comentat que han de fer molta feina on actualment tenen responsabilitats.

Patricia Guasp s'ha volgut distanciar de Vox i ha qualificat la formació d"'ultradretana" i que els principals líders d'extrema dreta europea, Marine Le Pen i Matteo Salvini, varen felicitar Santiago Abascal, president de Vox.

stats