Política 14/05/2019

Ciutadans no bloquejarà que Iceta sigui senador però votarà en contra que presideixi el Senat

Rivera denúncia que el PSOE està cedint al PSC i per aquest motiu no donaran suport a la designació

Ara
2 min
Ciutadans no bloquejarà que Iceta sigui senador però votarà en contra que presideixi el Senat

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat que el seu partit no bloquejarà la designació de Miquel Iceta com a senador a la votació al Parlament. "Hi posaria qualsevol altre que no defensés ni un referèndum ni indults ni pactes amb els separatistes, però el Parlament de Catalunya no pot quedar bloquejat", ha explicat durant un acte electoral a Àvila, a Castella-la Manxa. "Si bloquegéssim tot el que no ens agrada ideològicament no hi hauria senadors autonòmics", ha afegit. No obstant, Rivera ha puntualitzat que no donaran suport a la "designació" d'Iceta com a president del Senat perquè "el PSOE està cedint al PSC".

"Per què el PSC ha de presidir el Senat? Ha de ser el partit socialista que defensa els indults i el referèndum? Aquest és el problema del 'sanchisme', que l'ideòleg és Iceta", ha denunciat el líder de la formació taronja. En resposta a una pregunta sobre si finalment s'abstindran, Rivera ha dit que serà el grup parlamentari qui prendrà la decisió dijous.

A l'espera de la votació que tindrà lloc dijous al Parlament, Iceta ja ha declarat aquest matí que des del seu partit no conceben que es pugui bloquejar la designació d'un senador autonòmic perquè és una cosa que "no ha passat mai". Per aquest motiu, Rivera ha insistit que no bloquejaran la votació del Parlament, perquè "no s'escull Iceta sinó el senador de cada partit d'acord amb els resultats electorals". I ha exposat que "seria un mal precedent que els partits polítics bloquegéssim les institucions com si fóssim antisistema."

També avui la CUP ha fet pública la seva posició. Vidal Aragonés ha remarcat que hi votaran en contra atès el "context d'excepcionalitat democràtica" que viu Catalunya, marcada "per la repressió i per una constant vulneració de drets socials, civils i polítics fonamentals". Per la seva banda, Aragonés s'ha preguntat quina postura adoptaran ERC i JxCat i què obtindran a canvi d'una possible abstenció.

stats