Política 13/09/2021

Benalal cessa com a membre de la Mesa del Parlament

Ho ha fet després d'adquirir formalment la condició de diputat no adscrit

ARA Balears
2 min
El diputat de Cs Maxo Benalal.

PalmaL'exdiputat de Ciutadans Maxo Benalal ha cessat aquest dilluns com a secretari segon de la Mesa del Parlament balear després d'adquirir formalment la condició de diputat no adscrit. Segons ha recordat Europa Press, Benalal va ser expulsat del Grup Parlamentari de Cs divendres, en una votació en la qual només el menorquí Jesús Méndez va votar en contra de la seva sortida. Aquesta votació es va produir tres mesos després que Benalal fos expulsat del partit.

La Mesa del Parlament s'ha reunit aquest dilluns en una sessió extraordinària per tramitar l'escrit del partit taronja en el qual es comunicava l'expulsió del grup parlamentari, la qual cosa comportava la sortida de Benalal de la Mesa. A conseqüència de l'expulsió, Benalal deixa també de formar part de les comissions en les quals figurava en nom de Cs. Es tracta de la Diputació Permanent, la Comissió de Participació Ciutadana, la Comissió d'Estudi de Gestió de Recursos Hídrics, de Reglament, de l'Estatut dels Diputats, de Medi Ambient i de Consells Insulars.

L'eivissenc passa a tenir la condició de diputat no adscrit per a la resta de la legislatura, fet que li permet formular una pregunta per període de sessions i defensar les esmenes parcials formulades durant la tramitació de textos legislatius. També podrà pertànyer a una comissió legislativa.

Segons el reglament de la Cambra, com a diputat no adscrit Benalal tindrà dret exclusivament a les percepcions econòmiques previstes per als diputats i la Mesa serà qui decideixi quins mitjans materials se li atorguen per a les seves funcions. Per la seva part, Cs haurà de comunicar ara qui substituirà a Benalal en les Comissions. A més, el grup té fins divendres que ve a les 10 h per designar el candidat que rellevarà Benalal com a membre de la Mesa.

De moment, els rumors apunten a Marc Pérez-Ribas, si bé aquest mateix dilluns la portaveu parlamentària, Patricia Guasp, ha indicat a preguntes dels mitjans que "el grup parlamentari no s'ha reunit encara per prendre aquesta decisió". A causa de la sortida de Benalal, Cs podrà fer menys propostes de resolució en el Debat de Política General, en tenir quatre diputats en comptes de cinc.

stats