Política 30/04/2019

La CEOE considera que un govern del PSOE en solitari seria "el més adequat"

Garamendi aposta per una abstenció del PP i de Cs que permeti investir Sánchez

Ara
1 min
Antonio Garamendi, escollit nou president de la CEOE

Barcelona"Possiblement seria més adequat per a Espanya un govern del PSOE". El president de la Confederació d'Empreses d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, considera que un govern monocolor donaria estabilitat a Espanya, que és el que necessita l'economia i les empreses de l'Estat, assegura. "Fins ara [el PSOE] liderava el govern amb 84 diputats. Per què no fer-ho amb 123?", ha dit Garamendi en declaracions a RNE, tot i que existeix una "alternativa matemàtica" si sumessin els socialistes i el partit taronja. Per fer-ho possible, no descarta que Cs i el PP es puguin abstenir. "Hi ha precedents", assegura el dirigent de la CEOE en referència a l'abstenció del PSOE el 2016 que va permetre la investidura de Mariano Rajoy.

Garamendi, que ha felicitat el PSOE per la seva victòria, ha insistit que "toca" un govern del PSOE, segons la "normal alternança" que hi ha d'haver en un país democràtic. Per a ell, en un context de desacceleració econòmica mundial com l'actual, és el moment que Espanya faci els deures i recorri al diàleg.

Amb tot, Garamendi considera que és aviat per vaticinar res perquè a Espanya encara li esperen eleccions autonòmiques, municipals i europees. "Queda un altre mes de campanya electoral i espero que aquest país l'aguanti amb estoïcisme i serenitat", ha ironitzat.

La CEOE concreta la posició manifestada ahir pel mateix Garamendi a RTVE, que ja obria la porta a un govern socialista en solitari. En canvi, l'empresariat català aposta per "grans acords", tot i que molts s'han allunyat de Ciutadans perquè troben la formació massa radical.

stats