Política 08/11/2019

CCOO Menorca urgeix a les institucions “incidir” en la construcció de la torre de control

Considera que la implantació d'un sistema de control remot que proposa Aena no està suficientment desenvolupat

Ivan Martín
1 min
El DORA recull el projecte de construcció d'una nova Torre de Control que Aena ha descartat.

MaóEl responsable de la secció sindical de CCOO Grup Aena Aeroport de Menorca, Ramon Carreras, ha instat el Consell de Menorca, el Govern balear i tots els ajuntaments de l’illa a “incidir i pressionar” Aena, amb l’objectiu que aquest organisme compleixi amb el compromís de construir la torre de control convencional, iniciativa que recull el Document de Regulació Aeroportuària (DORA), que fou aprovat l’any 2017 pel Consell de Ministres.

Es dona la circumstància que Aena va descartar el projecte el passat 9 de juliol i va apostar per la implantació d’un sistema de control remot. Ramon Carreras ha recordat la importància d’abordar aquesta qüestió: “Reclamam que els polítics prenguin mesures davant la gravetat del que podria suposar per a Menorca quedar aïllada en el cas de fallida del sistema pilot”. Per aquest motiu, el responsable sindical exigeix celeritat en l’acció política: “S’acaba el temps i les institucions estan obligades a pressionar molt fins a final d’any”.

De tota manera, Carreras ha deixat clar que els dos projectes, la torre de control convencional i el sistema de control remot, són compatibles a l’Aeroport de Menorca: “No demanam que la prova pilot no es dugui a terme, però són necessàries unes garanties que sí que les ofereix la torre de control convencional”. A més, Ramon Carreras lamenta el “desconeixement general” dels polítics amb referència a aquest tema. Cal remarcar que CCOO ha mantingut reunions amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora; el conseller de Mobilitat del Govern Balear, Marc Pons, i també amb els diferents batles de municipis menorquins. Des de CCOO reclamen un posicionament públic de l’Executiu autonòmic.

stats