Política 16/05/2018

El món del cavall se cita aquest cap de setmana al Mercadal per exhibir múscul

Les principals novetats són l'avançament a divendres de l'inici del certamen i que l'entrada serà gratuïta cada dia

Ara Balears
1 min
El recinte firal del Mercadal reunirà els millors exemplars de cavalls de raça menorquina.

Es MercadalEl recinte firal del Mercadal acollirà de divendres a diumenge XXII Fira del Cavall, un tradicional esdeveniment que congregarà milers de menorquins que volen comprovar l'evolució del cavall de raça autòctona i divertir-se amb les activitats que s'hi faran de manera paral·lela. A més, aquest any ja s'hi fa la 28a edició del Concurs Morfològic. El Consell Insular de Menorca, l'Ajuntament del Mercadal i l'Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina són les entitats que fan possible el certamen, que presentarà rellevants novetats.

El president de l'Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina, Antoni Bagur, destaca com a novetat el fet que "l'entrada a la fira serà gratuïta per a tothom i cada dia". Així mateix, "n'hem ampliat els dies de celebració i aquest any ja començarem les activitats divendres a l'horabaixa", afegeix Bagur. Cal recordar que un dels actes que més assistència registren és l'espectacle nocturn de dissabte, en el qual participen cavalls autòctons. Diumenge es farà la cloenda amb el Concurs Morfològic i diferents expositors relacionats amb el món eqüestre complementaran aquest certamen tan arrelat al municipi de Mercadal.

Per la seva banda, el Consell Insular ha aprofitat la celebració de la Fira del Cavall per renovar un any més el conveni de col·laboració amb l'Associació per un import de 30.000 euros. El conseller insular de Projecció Econòmica, Miquel Company, reconeix que "es tracta d'un dels esdeveniments més esperats pels amants dels nostres equins. Durant aquests dies, ens en presentaran els millors exemplars, que avalen l'efectivitat del desenvolupament del programa de millora genètica específic per a aquesta raça que estan aplicant a la nostra terra".

stats