Política 27/10/2019

El govern espanyol pagarà els 100 milions que deu a les Balears abans que acabi l'any

La vicepresidenta de l'executiu en funcions, Carmen Calvo, ho ha assegurat durant un míting del PSOE aquest diumenge a Calvià

Elena Navarro
1 min
Carmen Calvo fent declaracions a la premsa, abans del míting aquest diumenge a Calvià

CalviàLa vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat aquest diumenge a Calvià que les Balears rebran els 100 milions que li deu l'Estat abans que acabi l'any. Així ho ha explicat en declaracions a la premsa abans de participar en un míting dels socialistes. "Estam a setmanes de solucionar la situació", ha precisat Calvo, però ha afegit que els recursos arribaran prest "perquè els hem tramitat per decret llei urgent".

La vicepresidenta també s'ha pronunciat sobre la manifestació unionista d'aquest diumenge a Catalunya i ha mostrat el seu suport: "L'independentisme ha fet una gran fractura a la convivència al seu propi territori", ha defensat. A més, ha dit que "la Catalunya independentista, que ni tan sols arriba a la meitat de suport, ha de respectar l'altra meitat perquè és majoritària". Ha afegit que "el mal que Catalunya està rebent li està fent l'independentisme".

Quan se li ha demanat sobre el pacte dels socialistes balears amb els ecosobiranistes de MÉS -que acaben de signar un pacte per l'autodeterminació juntament amb independentistes bascos, catalans, gallecs i valencians-, Calvo ha sostingut que "en una democràcia es pot discrepar políticament però no incomplir la llei ni trencar la Constitució". "Això és el que els hem dit a tots independentistes de tots els llocs", ha conclòs.

stats