Política 23/11/2013

Camacho acusa CiU de preferir "mantenir la trama independentista" abans que "ajudar els catalans"

La líder del PPC alerta que la Generalitat "no vol la recuperació econòmica" perquè "la crisi crea independentistes"

Acn
2 min
Alícia Sánchez-Camacho, en l'acte 'Balança de govern' del PP / ACN

BarcelonaLa presidenta del Partit Popular a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat aquest dissabte que el govern de CiU prefereix "mantenir la trama independentista" abans que "ajudar els catalans" i ha advertit que la Generalitat "no vol la recuperació econòmica" perquè "la crisi crea independentistes".

En l'acte Balanç de govern, en què ha fet la seva anàlisi del que ha estat el primer any del segon govern d'Artur Mas, la líder popular ha denunciat que el pacte ERC-CiU és "un pla per ficar la mà a les butxaques dels catalans per pagar estructures d'Estat i mantenir l'entramat separatista", i ha lamentat que s'hagi recuperat l'impost de successions i l'aparició de 30 taxes més. "La broma ens costa 1.038 milions d'euros, segons la Cambra de Comerç, 140 euros per català", ha afegit.

Camacho ha advertit que al capdavant de Catalunya hi ha "un govern d'ERC amb el suport incondicional de CiU, que ha posat fre a l'economia mentre trepitgen a fons l'accelerador per a la ruptura". Ha subratllat que el Govern no ha aprovat fins ara "cap reforma ni cap llei de les previstes per a la recuperació econòmica i la creació d'ocupació", però en canvi "ha tingut temps per fer la declaració de sobirania al Parlament" i per "crear el Consell Assessor per a la Transició Nacional", i també s'ha accelerat per obtenir "la llei de consultes" i per posar "data i pregunta per a la consulta".

Pel que fa al dèficit fiscal, ha assegurat que "Espanya no roba a Catalunya", sinó que l'ha "rescatat" i ha recordat que "gairebé la meitat" del FLA i del pla de proveïdors, 29.000 milions d'euros, "han vingut a Catalunya, perquè el govern d'Espanya actua amb responsabilitat envers tots els espanyols i, per tant, també envers els catalans". Per això ha reblat: "Espanya és la porta de la recuperació econòmica, mentre que el pacte ERC-CiU és un bastó a la roda del creixement".

La líder del PPC també ha estat molt crítica amb Ciutadans l'endemà que el CEO de tardor hagi revelat que el partit d'Albert Rivera se situaria com a tercera força parlamentària si ara es fessin eleccions a Catalunya i que el PP quedaria en la cinquena posició.

stats