Política 18/07/2023

Calviño, a Mallorca: "El PSOE permet que Espanya avanci i aturi la ultradreta"

La vicepresidenta primera del govern espanyol i Francina Armengol assimilen el PP i Vox i en critiquen el "trumpisme" per "rebutjar les dades oficials"

2 min
Cladera, Calviño, Armengol i Hila aquest dilluns

PalmaEnmig d'una onada de calor, els dirigents socialistes balears i Nadia Calviño han utilitzat els pactes entre el PP i Vox per assimilar-los i retreure "el negacionisme climàtic". "Aquells que no creuen en la ciència no poden governar", ha afirmat la cap de llista del partit a les Illes, Francina Armengol, en el que ha estat l'acte central de campanya amb més de 500 persones a l'Escola d'Hoteleria de la UIB amb la vicepresidenta del govern espanyol, qui no té carnet del PSOE. "Votar aquest partit val per dos: permet que Espanya avanci i atura la ultradreta", ha destacat la ministra d'Assumptes Econòmics.

Tant Calviño com Armengol han reclamat que "s'ha d'anar en contra del 'trumpisme' que rebutja les dades oficials", i han aprofitat que Alberto Núñez Feijóo havia afirmat aquest dilluns que el PP "sempre" ha revalorat les pensions amb l'IPC, quan en realitat no ho van fer en tres exercicis. "Creen el marc de la mentida i no parlen de les inversions, els drets i les llibertats", ha criticat Armengol.

Els socialistes han reunit més de 500 persones a l'Escola d'Hoteleria de la UIB

La ministra d'Afers Econòmics ha presumit de les dades econòmiques, com el que fet que s'hagi arribat als 20,9 milions d'afiliats a la Seguretat Social, s'hagin creat dos milions de llocs de treball i s'hagi augmentat el Salari Mínim Interprofessional un 50%. "Espanya està ben posicionada per complir amb els objectius climàtics. No podem desaprofitar l'oportunitat que Espanya lideri la revolució tecnològica, no podem fer ni una passa enrere", ha incidit.

En la seva intervenció, Armengol ha aprofitat per llançar crítiques als primers dies del nou Govern de Marga Prohens. "El primer que ha fet ha estat llevar la Conselleria de Medi Ambient, i en els consells insulars ho ha donat a Vox, que en són negacionistes", ha expressat. Prohens argumenta que el fet de repartir les competències de Medi Ambient entre distintes conselleries dona un caràcter "de transversalitat". La cap de llista del PSIB "sospita" que el PP "tornarà a enterrar el tren de Llevant", i ha mostrat "el dol enorme" pel fet que els populars hagin retret "l'adoctrinament dels docents, quan és absolutament fals", i està "escandalitzada" perquè hi hagi hagut "censura".

"El problema que tenen els espanyols és el PP, no Vox. El PP s'ha menjat el marc ideològic de l'extrema dreta, i no passaran", ha subratllat Armengol. "Deman el vot als que heu votat El Pi, fins i tot Ciutadans i el PP, sé cert que aquests electors no volen pactes d'odi, que menyspreen la llengua pròpia i la nostra identitat", ha afegit.

Per la seva banda, la cap de l'oposició en el Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha acusat el president de la institució, Llorenç Galmés, de "trair tots els batles i municipis, per entregar la política municipal" a Vox. "Si Sánchez és president, Prohens i Galmés no tindran tan bo de fer tot allò que no van dir que farien", ha apuntat. Cladera i Armengol han reconegut que el 28 de maig, el dia de les eleccions autonòmiques, "no vam veure venir" l'onada de dreta i extrema dreta, per això han fet una crida a la mobilització.

stats