Política 26/06/2019

La CAEB demana al nou Govern que gestioni bé i que no se centri a limitar i prohibir

CCOO ha qualificat el discurs d'investidura de Francina Armengol de "sòlid" i "potent"

Ara Balears
2 min
La presidenta de la patronal CAEB en una imatge d'arxiu

PalmaLa presidenta de la patronal CAEB, Carmen Planas, ha indicat que "el gran objectiu del nou Govern hauria de ser gestionar bé i no centrar-se a limitar i prohibir". Després del discurs d'investidura de Francina Armengol, l'empresària mallorquina s'ha mostrat molt crítica amb la intenció de posar límits al turisme d'excessos i al turisme de creuers.

Planas ha recordat que el turisme és el motor de l'economia de les Illes Balears i se n'ha de fer una bona gestió. També ha indicat que per poder garantir un turisme de qualitat són necessàries la cooperació i la col·laboració entre les empreses privades i les institucions públiques. La CAEB s'ha oferit a col·laborar amb el nou Govern per modernitzar i transformar l'economia de les Illes, però ha recordat que cal estabilitat, moderació i seguretat jurídica.

La presidenta de CAEB ha remarcat que els empresaris no volen "excessos de cap classe", i menys ara, quan l'economia balear no està en el seu millor moment. Segons Planas, "s'han de superar molts reptes i és necessària la coordinació entre el sector públic i el sector privat de manera dialogada i consensuada". També ha assegurat que les Illes Balears tornaran a ser una de les regions "més pròsperes d'Europa".

La reacció de CCOO

El secretari general de CCOO a les Illes Balears, José Luis García, ha qualificat el discurs de Francina Armengol de "potent" i "sòlid". Ha considerat que la candidata socialista "ha fugit de la confrontació" i ha apostat per "la continuïtat i la profundització del diàleg social". També ha demanat al nou Govern que se centri en el model de creixement "que necessita" la comunitat balear.

García ha considerat que ara toca "materialitzar tot el pactat amb polítiques públiques, sense perdre de vista l'objectiu de construir una societat més equitativa".

stats