Política 24/07/2023

La CAEB considera que els resultats del 23-J són "el pitjor escenari per al teixit empresarial"

Els hotelers diuen que la situació després de les eleccions "no és la desitjada"

ARA Balears
2 min
La presidenta de la CAEB, Carmen Planas

PalmaLa Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) ha expressat "preocupació" davant el període "d'inestabilitat i incertesa que s'obre després del 23-J". A més, ha previst "el pitjor escenari per al teixit empresarial estatal i balear". En un comunicat emès aquest dilluns, la Confederació ha valorat així els resultats de les eleccions generals, destacant "l'elevada participació tot i ser una data complicada, en ple estiu".

La presidenta de la patronal balear, Carmen Planas, ha considerat que "ara s'obre un període d'incertesa, que, a més, es pot prolongar durant mesos, i que perjudica considerablement els interessos empresarials de tot el país". Així, Planas ha esperat que els polítics "estiguin a l'altura de la quarta economia europea" i que, si és possible, es formi un govern estable al més aviat millor".

La preocupació de la FEHM

Per la seva banda, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) s'ha posicionat davant dels resultats de les eleccions generals del 23 de juliol, els quals han generat una situació a l'estat espanyol que "no és la desitjada", segons han manifestat en un comunicat de premsa –cal recordar que el PP ha aconseguit 136 escons i el PSOE, 122. Segons la patronal hotelera, la manca d'una majoria que permeti formar govern sense negociar provoca "molta incertesa i inestabilitat".

"Els resultats de les eleccions demostren que el guanyador ha estat el PP en la pràctica totalitat del territori espanyol, augmentant 47 escons i assolint la majoria absoluta en el Senat. Així i tot, l'atomització de partits fa que, encara que hi ha hagut més participació de la ciutadania, s'hagi d'obrir un període de negociacions perquè ni el bloc conservador ni el bloc progressista tenen una majoria que permeti formar govern", diuen els hotelers, que també consideren que els pactes seran "complicats", perquè "ja hi ha formacions polítiques que han fixat les seves posicions, condicions i incompatibilitats". "Cal esperar com es desenvolupen aquestes negociacions les properes setmanes, i no es descarta que hi pugui haver noves eleccions", acaba el comunicat.

stats