Política 19/07/2019

Beatriu Defior, nova directora general de Política Lingüística

L’advocada Maria Duran serà la nova directora de l’Institut Balear de la Dona

Ara Balears
2 min
Beatriu Defior, nova directora general de Política Lingüística

PalmaEl Govern de les Illes Balears continua completant l’organigrama de l’Administració autonòmica amb el nomenament dels seus alts càrrecs. El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el nomenament d'onze directors generals de les diferents conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma, entre les quals destaquen Beatriu Defior (directora general de Política Lingüística) i Maria Duran (directora de l’Institut Balear de la Dona). A més, s'ha fet oficial el nomenament de Catalina Solivellas com a delegada de la Presidència per a la Cultura.

La nova directora de Política Lingüística, Beatriu Defior, és llicenciada en Filologia Catalana i màster universitari de Llengua i Literatura Catalanes: Oralitat i Escriptura, per la Universitat de les Illes Balears, a més de tenir altres estudis de postgrau vinculats amb la llengua catalana i la planificació lingüística. Així mateix, ha estat professora associada del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i membre del Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears de la Universitat de les Illes Balears.

Pel que fa a les deu direccions generals restants, a la Conselleria de Medi Ambient i Territori, Llorenç Mas Parera serà el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, i a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Gabriel Torrens Llabrés serà director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, mentre que Joan Mercant Terrassa ho serà de Pesca i Medi Marí.

A la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, Francisco Julio Batle Lorente serà el director general de Política Industrial, i Miguel José Piñol Alda, el director general de Comerç. Per altra banda, Joan Ignasi Morey Marquès serà el nou director general de Pressuposts, dependent de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, mentre que a la Conselleria d’Afers Socials i Esports s’ha nomenat Gregorio Molina Paniagua director general d’Atenció a la Dependència. Per part seva, Laura Celià Gelabert serà directora general de Cooperació.

Finalment, s’han fet dos nomenaments a la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització: Marc Andreu Herrera Oliver com a director general de Memòria Democràtica i Marina Crespí Gómez com a directora general de Transparència i Bon Govern.

stats