Política 08/10/2021

Els batles del PP balear no aplicaran la llei d'habitatge del govern espanyol

La presidenta dels populars, Marga Prohens, anuncia que deixarà la norma sense efecte a les Illes si governa el 2023

ARA Balears
2 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens, envoltada de batles del seu partit.

PalmaLa presidenta del PP balear, Marga Prohens, ha anunciat aquest divendres que els batles i batlesses del PP de les Balears no aplicaran la llei d'habitatge que vol aprovar el govern espanyol, que inclou la regulació dels preus del lloguer i l'increment del 150% de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per a les cases buides. A més, Prohens ha assegurat que, si la norma està en vigor el 2023 i el PP governa, la deixarà "sense efecte a les Balears".

En aquest sentit, Prohens ha argumentat que és "una invasió de competències" i que "no es pot obligar els ajuntaments a carregar aquesta pressió fiscal". A més, la presidenta del PP balear ha considerat que és "una mesura que ataca directament la propietat privada" i amb la qual "Armengol se sent molt còmoda". "La gent està farta que li diguin què ha de fer amb la seva vida, que li diguin a quina escola ha de dur els nins, com ha de parlar, si ha de menjar més carn o menys o què pot fer a casa seva. Són tics autoritaris tant de Sánchez com d'Armengol", ha afegit.  

"Aquestes mesures són una passa més en les polítiques intervencionistes, un atac a la llibertat dels ciutadans de les Balears", ha dit, a més de remarcar que és un atac a "la idiosincràsia" de les Illes, com ja va passar amb les herències en vida. Prohens ha criticat que "Sánchez i Armengol volen dir als mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers a quin preu han de llogar les seves cases". "Els diuen que si tenen una segona residència on passar l'estiu o el cap de setmana, se'ls castigarà pagant més impostos perquè no hi estan empadronats".

Prohens ha comparegut acompanyada d'alguns batles populars, i ha insistit que en els municipis on governa el PP governa es deixarà sense efecte l'increment de l'IBI i ha subratllat que el seu partit oferirà a la presidenta del Govern, Francina Armengol, una proposta de llei per impulsar l'accés a l'habitatge a les Balears. 

Valoració dels pressupostos estatals

D'altra banda, Prohens també ha fet una primera valoració dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2022: "Segons tenim entès, dimecres entraran ja en el Congrés i els coneixerem, perquè avui dia en sabem poc, excepte que contemplen aspectes molt preocupants que no aplicarem", ha comentat. "Si hem de triar entre estar a la banda d'un govern totalitari o estar a la banda de les persones, nosaltres triam estar al costat dels nostres pobles", ha sentenciat.

stats