Política 11/05/2020

Els batles de MÉS demanen protocols més clars

La formació ecosobiranista denuncia que els ajuntaments han hagut d'assumir més competències sense un increment de recursos

Ara Balears
1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Toni Noguera, durant la reunió d'aquest dilluns

PalmaEls batles de MÉS per Mallorca han reclamat aquest dilluns protocols i instruccions més clares per part de les administracions supramunicipals, com el Govern o el Consell de Mallorca. Els municipis han hagut d'assumir més competències durant la crisi del coronavirus amb els mateixos recursos, i ara "es veuen obligats a adoptar més decisions de les assignades per llei", ha assegurat el coordinador de la formació, Antoni Noguera.

Noguera ha estat acompanyat pels batles ecosobiranistes i ha reclamat "la necessitat de rebre instruccions més clares i suport financer". Per part seva, la batlessa d'Esporles, Maria Ramon, ha recordat que des de MÉS s'ha reivindicat "la necessitat de disposar del superàvit municipal al 100%", a més de tenir capacitat d'endeutament i flexibilitzar el sostre de despesa. Ramon ha recordat que a hores d'ara només s'ha aconseguit "disposar del 20% del superàvit del 2019 per destinar-lo a serveis socials i despeses derivades del covid-19".

El batle de Montuïri, Joan Verger, ha insistit que "una cosa és col·laborar entre administracions i una altra és assumir feina, despesa i responsabilitats que no ens són pròpies". Verger ha assenyalat que "durant aquestes setmanes hem estat a disposició del Govern per facilitar i dur a terme totes les tasques que se'ns han encomanat".

Els batles de MÉS han reclamat també protocols per regular les festes populars i saber quines activitats es poden dur a terme, aforaments màxims i mesures de seguretat i higiene. També han demanat protocols per a les escoletes de 0-3 anys i les escoles d'estiu. Pel que fa a les instal·lacions i recintes municipals, els batles ecosobiranistes han reclamat que hi hagi coordinació entre diferents administracions per garantir una neteja òptima dels serveis municipals.

stats