Ayuso pren possessió com a presidenta davant de Casado i els 'barons' del PP

Diu que mantindrà "el rumb" del govern dels últims dos anys

ARA
2 min
Isabel Díaz Ayuso després de prendre possessió com a presidenta de la Comunitat de Madrid

BarcelonaIsabel Díaz Ayuso ja torna a ser oficialment presidenta de la Comunitat de Madrid. Aquest dissabte ha pres possessió del càrrec en un acte que s'ha celebrat a la seu del govern autonòmic i en el qual l'han acompanyat el president del PP, Pablo Casado, i tots els presidents autonòmics del partit. Ayuso ha promès el càrrec en un acte solemne després que aquest divendres fos investida per l'Assemblea de Madrid amb els vots del PP i Vox, en un debat en què va estendre la mà a l'extrema dreta per "col·laborar" al llarg de la legislatura.

Entre el públic hi havia, a més de Casado, el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo; el president d'Andalusia, Juanma Moreno Bonilla; el de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, i el de Múrcia, Fernando López Miras. També hi eren tots els expresidents madrilenys, excepte Ignacio González i Joaquín Leguina, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. També hi han estat presents els portaveus dels grups parlamentaris de l'Assemblea i els consellers del seu govern.

No hi ha assistit, però, cap membre del govern espanyol. Fonts de la Moncloa han explicat que "no han rebut cap invitació per participar en aquesta important acte institucional". Recorden que és "habitual" rebre una invitació formal en aquest tipus de cerimònies. Sigui com sigui, apunten que el govern espanyol ha estat representat a l'acte per la delegada del govern, Mercedes González. També feliciten la nova presidenta madrilenya i esperen poder "cooperar en tot el que sigui necessari".

"En els pròxims dos anys no canviaré el nostre rumb de govern, millorarem amb tot el que hem après i allà on ens haguem equivocat ho esmenarem, perquè volem que els madrilenys vegin que aquest il·lusionant 4 de maig ha valgut la pena, i que tot el que han patit i treballat, també", ha dit Ayuso en el seu discurs. La presidenta madrilenya ha tret pit d'haver obtingut el suport "majoritari de ciutadans d'esquerra a dreta".

Ayuso també ha tingut paraules per als consellers del seu govern, per als presidents autonòmics i també per al rei Felip VI, en una setmana en què l'havia posat en el focus del debat per la seva firma dels indults. La presidenta madrilenya ha volgut lloar la figura del monarca i agrair-li que estigués al costat dels madrilenys "en els moments més durs" de la pandèmia. "Madrid li deu la seva història a l'haver estat Cort, perquè Madrid, Espanya i la monarquia són inseparables", ha afirmat.

stats