Política 08/02/2022

L'Audiència rebutja el recurs de Delgado i confirma l'obertura del judici del cas Calanova

La Fiscalia demana per a l'exconseller una condemna d'inhabilitació i un any i nou mesos de presó

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu del Port de Calanova

PalmaL'Audiència de Palma ha confirmat l'obertura del judici pel cas Calanova, en rebutjar el recurs de l'exconseller de Turisme i Esports del Govern Bauzá, Carlos Delgado, i la resta de defenses dels investigats en aquest cas de presumpta corrupció, segons ha informat Europa Press. Fonts properes al cas han informat que l'Audiència ha desestimat l'apel·lació de les defenses en entendre que els indicis reunits per la investigació en el jutjat d'Instrucció número 3 de Palma són prou sòlids i que procedeix a fer el judici.

La Fiscalia demana per a l'exconseller una condemna d'inhabilitació i un any i nou mesos de presó, per presumptes delictes de prevaricació i tràfic d'influències. També reclama el pagament d'una multa d'1,1 milions d'euros. Per la seva banda, el Govern balear –personat com a acusació particular per mitjà de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, demana deu anys d'inhabilitació per a la feina o càrrec públic i dos anys de presó, així com el pagament d'una multa.

El cas investiga presumptes irregularitats en l'adjudicació del port esportiu de Calanova a l'empresa Port Olímpic. La primera denúncia sobre el concurs es va produir pocs dies després de l'adjudicació, el mes d'octubre del 2013. La va interposar la societat Portals Night SL, d'Alfonso Robledo, una altra de les tres empreses que optaren a l'adjudicació, que denuncià el tracte de favor del llavors conseller Delgado a l'empresa que finalment fou l'adjudicatària, Olímpic Calanova.

Ara, la peça investiga cinc persones més: l'exsecretari general de la Conselleria, un advocat, el soci de despatx de l'exconseller i dos empresaris.

stats