Corrupció
Política 15/03/2024

L'Audiència Nacional torna a rebutjar la personació del Govern en el cas Koldo

L'IB-Salut ha anunciat que ho continuarà reclamant per la via administrativa

ARA Balears
1 min
La façana de l'Audiència Nacional.

PalmaEl jutge de l'Audiència Nacional ha tornat a desestimar la personació del Govern en el cas Koldo per la compra de mascaretes fraudulentes. Tot i això, l'IB-Salut ha anunciat que ho continuarà reclamant per la via administrativa i que estudiarà altres opcions.

Així ho ha explicat en un comunicat la Conselleria de Salut, segons ha recollit Europa Press, en què assenyala que el procés continuarà a través de l'Advocacia de l'Executiu per reclamar els 3,7 milions d'euros per la compra de les mascaretes que investiga l'Audiència Nacional i la Fiscalia Europea.

El magistrat ha desestimat els arguments de l'Advocacia de la Comunitat perquè la Unió Europea no recuperarà els fons europeus amb els quals va fer la compra fins que ho descompti de pròxims pagaments a l'Administració autonòmica.

El Govern, per la seva banda, manté que hi ha elements suficients per personar-se i reclamar l'import total del contracte de compra de mascaretes, ja que ha demostrat que ha desacreditat l'import d'aquesta compra. D'aquesta manera, ha assenyalat que estudiarà les alternatives per reclamar, tant per via administrativa com judicial, els 3,7 milions d'euros.

stats