Política 18/02/2021

Armengol viatja a Madrid per demanar ajudes per la pandèmia

També tractarà temes de mobilitat per a la reobertura econòmica de les Illes

ARA BALEARS
2 min
Francina Armengol en el Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, viatja aquest dijous a Madrid per demanar al govern espanyol mesures concretes per ajudar els sectors més afectats per la pandèmia a les Balears. A més, també hi tractarà temes de mobilitat per a la reobertura econòmica de les Illes.

Armengol, que estarà acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, es reunirà amb la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya; la vicepresidenta econòmica Nadia Calviño, i la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Són les primeres reunions presencials que farà a Madrid d'ençà que va esclatar la pandèmia, ja que fins ara s'havien fet de manera telemàtica. Està previst que Armengol quedi a Madrid fins divendres.

No es prioritzarà la vacunació en territoris turístics

El viatge de la presidenta a Madrid s'ha sabut el mateix dia en què el secretari d'Estat per a la Unió Europea, Juan González-Barba, ha declarat que "el pla de vacunació europeu i, per tant, l'espanyol" no preveu prioritzar la vacunació en territoris turístics. Aquestes "especificitats, en principi, no són un assumpte que s'hagi debatut", ha assegurat durant la seva visita a Mallorca, en companyia de la consellera balear d'Hisenda, Rosario Sánchez, i el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes.

D'aquesta manera, descartava la petició que el Govern de les Illes va fer a l'executiu de l'Estat. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, va reclamar a final de gener que l'Arxipèlag rebés "una estratègia de vacunació diferent" perquè és un dels territoris de l'Estat més afectats econòmicament.

Cal recordar que la plataforma SOS Turisme, creada per empresaris, hotelers i treballadors, també reclamen un pla de xoc per al sector i que hi hagi més agilitat en la vacunació perquè es pugui posar al 70% dels ciutadans abans de l'estiu i que hi hagi temporada turística.

Precisament aquest dimarts el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, va fer referència a la campanya i va assegurar que l'Executiu comparteix bona part de les reivindicacions i que les "elevaran al govern espanyol".

stats