Política 16/02/2021

Negueruela, sobre SOS Turisme: "Compartim molts elements amb aquesta campanya"

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball diu que treballa per dur les reivindicacions del sector al govern espanyol

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, ha fet referència aquest dimarts en el ple de Parlament a la campanya SOS Turisme i ha assegurat que l'Executiu comparteix bona part de les seves reivindicacions. "Compartim molts elements amb aquesta campanya, que defensam de manera conjunta i elevarem al govern espanyol", ha respost a una pregunta de la diputada del PP Salomé Cabrera.

Negueruela ha recordat que "la situació és molt complexa" i ha assegurat que el Govern entén "el problema que tenen empreses i treballadors". "Sempre he defensat l'interès del sector. Tots tenim l'obligació de reactivar el turisme i intentam posar en marxa mesures per acompanyar en aquesta situació difícil", ha continuat, a més de reclamar al PP que "moderi l'actitud" i contribueixi a transmetre "un missatge d'unitat". "Si no tenim turisme, tenim un problema molt gros", ha afirmat.

Per la seva banda, Cabrera ha acusat l'Executiu i el govern espanyol d'abandonar el sector i ha acusat Negueruela de practicar polítiques turismofòbiques. "Defensen el turisme amb la boca petita. Estam per sota del 2% de vacunació i no hi ha pla B si no tenim el 70% abans de juny. Castiguen l'hoteleria tancant-la 15 dies més sense base científica mentre que obren el comerç i mantenen el transport públic", ha criticat la diputada popular, qui també ha considerat que "la gent està desesperada". "Les patronals ja han dit que les meses de diàleg són un paperot", ha sentenciat.

El conseller ha reclamat als populars que no qüestionin les mesures del Govern, com el tancament de l'hostaleria. "Estam defensant el sector i feim feina conjunta per arribar a acords amb el govern espanyol per tal d'aconseguir ajudes". "Qui volen ser? Company vol ser Casado, que ha fracassat estrepitosament? O Feijóo, que acaba de tancar la restauració?", ha demanat Negueruela.

stats