Economia 21/01/2021

CAEB reclama al Govern que augmenti les ajudes als bars i restaurants tenint en compte el nombre de treballadors

Proposen que els negocis amb més de 15 empleats rebin 12.000 euros mensuals, mentre que aquells que no en tenen cap en cobrin 3.000

Ara Balears
2 min
Un bar de Palma tancat per les restriccions

PalmaCAEB Restauració ha reclamat al Govern balear més ajudes per pal·liar els efectes del coronavirus i que canviï els barems a l'hora d'assignar la partida que pertoca a cada negoci. Segons ha detallat la patronal a través d'un comunicat, demanaran a l'Executiu que els negocis sense cap treballador contractat rebin 3.000 euros mensuals, mentre que aquells que en tinguin més de 15 cobrin 12.000 euros al mes.

La patronal ha elaborat una guia en el document que ha presentat al Govern, en què estipula quina ajuda econòmica hauria de rebre cada negoci depenent dels treballadors que tingui. A més, han reclamat que els bars i restaurants de les Illes rebin aquestes ajudes econòmiques fins al mes d'abril.

En el comunicat, reclamen altres mesures tant municipals com autonòmiques i de l'Estat per evitar que molts bars i restaurants de l'Arxipèlag no puguin fer front a les conseqüències de les noves restriccions i es vegin obligats a tancar. Entre aquestes destaquen l'extinció o reducció d'impostos com l'IBI, l'IAE i la taxa de fems. Així mateix, han exigit la bonificació de les quotes de la Seguretat Social, com també del 100% de l'impost sobre l'ocupació de via pública i de la quota d'autònom durant l'estat d'alarma o mentre s'apliquin mesures restrictives.

La patronal també ha marcat certes pautes per poder garantir la seguretat sanitària als seus clients i treballadors un cop acabin les restriccions actuals. CAEB ha exigit al Govern que, una vegada la situació sanitària de l'Arxipèlag s'hagi estabilitzat, i els bars i restaurants puguin tornar a obrir, es permeti fumar a les terrasses dels locals i se subvencionin proves PCR i tests d'antígens a tota la població (arribant mensualment a un 80% dels habitants), per poder evitar nous brots de coronavirus.

Una altra de les reclamacions de CAEB és que els ERTO es prorroguin fins al mes de juny i que es creïn microcrèdits per garantir que els treballadors puguin cobrar l'ERTO cada mes.

La patronal es reunirà aquest divendres amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per parlar de les reivindicacions del sector de la restauració i presentar aquestes mesures i noves ajudes.

stats