Economia 07/01/2021

La CAEB demana allargar els ERTO durant tot el 2021

La patronal també reclama a les administracions que s'eliminin les càrregues fiscals a les empreses

Ara Balears
1 min
La presidenta de la patronal CAEB en una imatge d'arxiu

PalmaUn dia abans que comencin de nou les negociacions amb el govern espanyol en el marc de la Mesa de Diàleg Social, la presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas, ha destacat en un comunicat la necessitat de donar continuïtat als ERTO durant tot el 2021 o, en tot cas, fins que "es recuperi totalment l'activitat econòmica a les Illes". A més, també ha reclamat a les diferents administracions reduir o eliminar totes les càrregues fiscals perquè la conseqüència de no fer-ho està destruint el teixit productiu i els llocs de feina, segons ha assegurat.

Planas ha lamentat que tot i que el govern espanyol va aprovar la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 9 de maig, "ens trobam en un moment de gran incertesa en haver de tornar a negociar els expedients de regulació perquè en els darrers acords es va imposar el 31 de gener com a data límit", ha assegurat la presidenta.

Segons la patronal, en l'anterior negociació ja els hauria agradat poder allargar el termini perquè hauria servit per aportar "seguretat i certeses" a les empreses i als treballadors, per acompanyar-les en el procés de recuperació total de l'activitat. "Els ciutadans saben que la millor manera de protegir les persones és donar suport a les empreses", han destacat.

stats