Política 07/03/2023

Armengol reivindica el turisme alemany: "És conscient i el més fidel en temporada baixa"

La presidenta del Govern augura que la temporada turística "començarà forta" perquè "s'ha desestacionalitzat bé"

2 min
Armengol aquest dimarts a la fira ITB de Berín

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha posat en valor aquest dimarts el turisme alemany, en la seva visita a l'estand de les Balears a la fira turística ITB de Berlín, una de les més importants del món en el sector. "Apostarem pel turisme alemany, que és un turisme conscient, més fidel en temporada baixa i mitjana, i el que més despesa fa per dia", ha afirmat en declaracions als mitjans de comunicació.

Armengol ha confirmat que s'espera una temporada turística "llarga", i les Balears hi arriben "millor que mai". "Començam forts la temporada perquè hem desestacionalitzat bé, amb una temporada baixa i mitjana més potent", ha remarcat. A més, ha expressat que la voluntat del Govern és que els turistes visitin les Illes perquè els hotels "són sensibles" al canvi climàtic, i perquè "estam socialment compromesos amb els drets dels treballadors".

En aquest sentit, ha subratllat l'acord tripartit entre el Govern, la patronal i els sindicats per pactar el nou conveni d'hostaleria, vigent a partir de l'1 d'abril d'aquest any, que preveu un augment salarial del 8,5% en dos anys, amb un increment acumulat del 25% des del 2017. "És una garantia d'estabilitat, amb millors condicions laborals i una millor productivitat per a les empreses", ha subratllat la presidenta del Govern.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, ha advertit a l'ITB que "les regles del joc han canviat" en el sector, i ara "la foto fixa" són les reserves fetes al "darrer minut". "Ara, els clients venen més vegades, però menys dies", ha assegurat. Frontera, a més, ha emfasitzat "la necessitat" d'allargar la temporada a les Balears, i que "la destinació estigui oberta més mesos a l'any".

La problemàtica de la mobilitat

Tot i que el Consell de Govern va aprovar aquest dilluns el decret que permet als ajuntaments donar més llicències temporals de taxis al llarg de la temporada turística, per alleugerir la demanda, la presidenta de la FEHM ha expressat que la mobilitat "preocupa moltíssim". "El transport públic ara va ple perquè és gratuït, però quedarem sense places per als estrangers i pujarà la demanda de taxis i VTC", ha indicat. Armengol, per la seva banda, ha admès que el transport va ser una de les problemàtiques de l'any passat, però confia en el fet que el decret impulsat pel Govern incideixi a millorar-ho.

stats