Eleccions
Política 07/04/2023

Armengol: "Un PP que s'asseu amb José María Rodríguez és radical, i amb Vox, una bomba de rellotgeria"

"Jo sé que no tindran oportunitat de formar govern, però aquesta seria l'alternativa", ha advertit la presidenta

ARA Balears
4 min
Entrevista a Francina Armengol

PalmaLa candidata del PSIB a la presidència del Govern en les pròximes eleccions autonòmiques de maig, Francina Armengol, ha assegurat que l'actual PP de les Balears és "el més radical de la història d'aquesta comunitat autònoma perquè un PP que s'assegui amb José María Rodríguez i aquests llaços anteriors és un PP radical i, juntament amb Vox, és una bomba de rellotgeria".

"Jo sé que no tindran oportunitat de formar govern, però aquesta seria l'alternativa", ha advertit la presidenta de l'Executiu balear durant una entrevista amb Europa Press en la qual ha defensat que votar el seu partit en els pròxims comicis "és continuar avançant al ritme necessari" per a les Balears, mentre que fer-ho al PP, "que està lliurat als postulats de Vox i no té cap problema de governar amb Vox" representaria una "bomba de rellotgeria" per a les Balears.

Així, s'ha referit al menjar que va compartir la presidenta dels 'populars' de les Balears i candidata a la presidència del Govern, Margalida Prohens, entre altres càrrecs del PP, amb l'històric dirigent del partit condemnat per corrupció, José María Rodríguez, i ha admès que aquesta trobada "preocupa democràticament".

"A mi no m'han vist entrar en la vida particular de ningú, mai, però això de Rodríguez no és una vida particular, és una escenificació que fa el PP. Continuen ancorats en el passat", ha declarat la presidenta del Govern, que defensa que els ciutadans coneguin aquest cas "perquè és el d'una persona condemnada a la presó, a més, per finançar les campanyes electorals de Matas amb diners públics".

"És greu que la presidenta actual del PP acudeixi amb tot el seu equip a una reunió on òbviament es parla de política, de futur i de passat. Em preocupa molt perquè si aquest és el seu conseller, si aquest és el que mana, vol dir que el PP no ha après res de tot el que crec que els ciutadans li han explicat clarament a les urnes", ha reiterat. D'altra banda, ha considerat "de mala educació" que Prohens insinuàs que no governaria amb Vox en dir que ella volia estabilitat i que aquest partit no representava aquesta qualitat, ja que "el PP no traurà majoria absoluta".

Segons Armengol, és "evident" que el PP no traurà majoria absoluta per governar. Per tant, "si tingués aquesta oportunitat –la de governar–, que no crec que tingui, necessitaria que Vox la investís presidenta i Vox ha dit clarament que no li donarà els vots si no és entrant en el Govern", ha indicat abans de considerar que els 'populars' no haurien d'"enganar la gent".

A més, s'ha referit a les declaracions de Prohens sobre els llits elevables després que la 'popular' consideràs que eren una ximpleria en política turística opinant que aquestes manifestacions demostren "o una ignorància supina que la incapacita per ser presidenta de la Comunitat o no tenir gens de respecte pel treball de les persones que han fet gran, turísticament, la nostra comunitat". Per tant, ha advertit que "el dret dels treballadors" estaria en perill si el PP governàs les Illes a partir de maig.

"Quan governa la dreta ens coneixen per la corrupció"

"A les Balears quan governa la dreta ens coneixen per la corrupció. Quan hem governat l'esquerra ens coneixen per iniciatives molt potents", ha manifestat sobre les "moltíssimes coses" posades en marxa a la Comunitat i que han fet que les Balears hagin estat "pioneres" a l'Estat en diferents temes com turisme, canvi climàtic o memòria democràtica.

No obstant això, preguntada per quin ha estat el seu major assoliment com a presidenta, la socialista apunta que el "com" s'ha fet i dut a terme aquest "treball conjunt". "La capacitat de maduresa que hem tingut com a societat" i que, malgrat la dificultat i incertesa d'alguns moments viscuts, "hem estat capaços, com a societat, d'analitzar els reptes que teníem i treballar junts".

"Evidentment no sempre tenim les mateixes opinions, però al final enfocar els reptes que tenim com a societat és del que més orgullosa estic", ha assenyalat. A més, preguntada pels possibles errors del seu mandat, ha declarat que, en haver-se fet les polítiques "de manera pactada", no hi ha res que consideri que s'hagi "hagut de tirar enrere" perquè hagi estat "un error monumental".

En qualsevol cas, ha recordat que hi ha hagut una "pandèmia terrible" on s'han hagut d'adoptar decisions de manera precipitada i, "quan ho veus en passat, perquè dius, pot ser que si haguéssim tingut tota la informació..., perquè hauries modulat aquí o allà", ha exemplificat.

Campanya electoral

Pel que fa la campanya electoral, Armengol apunta que serà "una campanya de propostes" en la qual explicarà el que s'ha fet però, "sobretot, el que volem fer i com ho volem fer amb la gent d'aquesta comunitat". "Tenim la màquina molt de gom a gom de continuar treballant en els projectes que hem pactat amb tota la societat, perquè aquesta és una gran diferència de la manera de treballar des que nosaltres hi som", ha dit.

Per tant, preguntada per què és el primer que farà si és reelegida en el càrrec, ha recordat que ella té "un bagatge immens de vuit anys" al capdavant de la Comunitat. "Tenim la màquina molt de gom a gom", ha dit abans d'afegir que continuaran treballant en els projectes pactats amb la societat. "És seguir amb aquesta maquinària de gom a gom i després, evidentment, llançar altres projectes. Estam molt bé, estem en un moment on a les Balears tenim els objectius molt clars, hem treballat molt amb la societat civil, amb empresaris, sindicats i la universitat. Tenim aquesta planificació i aquests objectius", ha manifestat.

stats