Cas Koldo
Política 15/05/2024

Palomino, sobre la personació de la Guàrdia Civil a l'IB-Salut: "No vaig entregar res, va recollir el que considerava oportú"

L'exdirector de l'IB-Salut ha assegurat desconèixer quin funcionari va entregar la documentació que els agents varen sol·licitar

ARA Balears
2 min
L'exdirector general de l'IB-Salut Manuel Palomino durant la compareixença a la comissió d'investigació per la compra de mascaretes.

PalmaL'exdirector general del Servei de Salut de les Balears (IB-Salut) Manuel Palomino ha explicat aquest dimarts, durant la seva compareixença a la comissió d'investigació del cas Koldo, en relació amb la personació de la Guàrdia Civil a les dependències de l'IB-Salut a demanar informació sobre els contractes de les mascaretes, que ell no va entregar res. "La Guàrdia Civil recull la documentació que considera oportuna". Segons ha recollit Europa Press, ha indicat que els agents varen acudir a registre, varen demanar anar a contractació i allà varen demanar un expedient.

A més, ha assegurat desconèixer quin funcionari de l'IB-Salut va entregar l'informe de la Guàrdia Civil: "En aquell moment supòs que sí, però ara no ho record, no puc afirmar qui va ser exactament, supòs que la responsable o cap de servei atendria la Guàrdia Civil".

Palomino també ha apuntat que "tot estava correcte" i que no va posar res en dubte, quan ha estat demanat sobre si va preguntar als agents pel motiu de la seva personació en dependències de Salut. Finalment, en la seva declaració sobre aquesta qüestió, l'exdirector de l'IB-Salut ha dit que entén que el fet que l'UCO es presenti "és més impactant", però li ha restat importància agregant que és "bastant freqüent que es demani un expedient complet perquè s'està instruint un procés".

Expedient de reclamació de les mascaretes

D'altra banda, demanat pels portaveus dels grups per l'expedient de reclamació de les mascaretes, Palomino ha defensat que el que varen tenir en compte en aquell moment era "el temps total de reclamació i la necessitat de tenir un estoc de seguretat". "Mentre complíssim els terminis, podies jugar en aquell període", ha detallat.

També ha assenyalat que en aquell moment els va parèixer oportú disposar de material sabent que tenien quatre anys per reclamar. "L'informe es fa dins el termini legal. En cap moment vàrem tenir en compte que això fos investigat. Teníem un expedient que s'havia d'obrir en data i així ho vàrem fer", ha manifestat. Per acabar, Palomino ha lamentat "que s'estigui posant en dubte tot perquè algú sigui investigat". "Em sap molt de greu", ha conclòs.

stats