Política 26/05/2019

Armengol demana una mobilització massiva: "És fonamental participar-hi"

Els candidats dels partits polítics acudeixen a votar

Ara Balears
5 min
Les eleccions del 26-M, en imatges

PalmaLa candidata del PSIB a la reelecció com a presidenta del Govern, Francina Armengol, ha votat aquest matí a les 10.00 hores al col·legi Sant Felip Neri de Palma. Armengol ha demanat una participació massiva i ha qualificat la jornada com a "dia clau". "És fonamental participar-hi el dia que en tens l'oportunitat", ha assenyalat. "Deman una mobilització massiva i també vull agrair l'esforç dels ciutadans que avui són a les meses electorals", ha afegit. Armengol ha volgut ser prudent en les seves prediccions i no ha volgut valorar si aconseguirà ser reelegida com a presidenta del Govern balear: "Això ho veurem a partir del recompte".

Per part seva, la candidata socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha votat a les 11.00 hores al centre cultural Es Rafal de sa Pobla. "Vull animar els ciutadans perquè exerceixin el seu dret al vot", ha dit. "És el dret més important que ens dona la democràcia i, a més de decidir a Europa, ho feim pel que ens toca més a prop", ha comentat la candidata.

El candidat del PSIB a la batlia de Palma, José Hila, ha votat a les 9.00 hores al col·legi públic Es Viver de Ciutat.

Armengol demana una mobilització massiva: "És fonamental participar-hi"

Company demana reflexionar

El candidat al Govern del PP, Biel Company ha votat a les 10.30 h al Col·legi Sagrat Cor de Palma amb molta alegria, ja que avui la seva filla li ha comunicat que serà padrí. El líder popular ha destacat que aquesta jornada "és un dia molt important per a les Illes" ja que trien tant els representants més propers com el del Parlament Europeu.

"L'únic que deman a la gent és que, quan es prenen decisions que són per quatre anys, s'han de pensar bé i després de manera lliure que cada un exerceixi el vot". També ha animat la gent que vagi a les urnes i que "dipositi el vot que hagi decidit que és el millor per tal que els pròxims quatre anys siguin fructífers i productius per a les Illes Balears".

"De tota manera, avui jo ja he guanyat", ha comentat amb relació a la seva futura condició de padrí que ha conegut aquest diumenge.

El candidat al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha votat aquest matí a Santanyí i, des d'allà, ha aprofitat per agrair “el compromís de tots els apoderats que passaran una intensa jornada de treball i col·laboració”, al mateix temps que ha agraït també la tasca que realitzaran els representants de l'Administració.

Per part seva, el candidat del PP a Cort, Mateu Isern, que ha votat aquest matí al col·legi Santíssima Trinitat, a Palma, ha destacat que “l'important avui és que la gent pugui votar amb tranquil·litat, que hi hagi normalitat democràtica sense que es produeixin incidents”, i ha demanat que “la participació sigui alta, perquè els governants que resultin triats tinguin el màxim suport per part dels ciutadans”.

Armengol demana una mobilització massiva: "És fonamental participar-hi"

Jaume Font confia que avui sigui un dia "meravellós"

El candidat d'El Pi al Parlament, Jaume Font, ha declarat que confia que avui sigui un dia "meravellós" per a la seva formació i ha demanat que "la gent vagi a votar perquè és un dia "molt important". D'altra banda, la candidata dels regionalistes al Consell de Mallorca, Xisca Mora, ha votat poc abans de les 10 del matí a la Sala Polivalent de Porreres. "Els resultats electorals seran una valoració de la feina feta, esperam que els veïns i veïnes s'animin a participar-hi i expressar si ho hem fet bé o no", ha afirmat Mora. Dues hores més tard ha votat el candidat a Cort, Josep Melià, que ha anat a votar amb "il·lusió i esperança", tot i que ha conclòs: "Com diuen en bon mallorquí, en acabar comptarem".

Per altra banda, el candidat a la presidència del Govern per Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, que ha votat a Sóller, ha afirmat que "han començat el dia amb molta il·lusió" i ha fet una crida a la participació de tots els ciutadans de les Balears. Pérez-Ribas ha afegit que espera que la jornada acabi sense incidents.

Armengol demana una mobilització massiva: "És fonamental participar-hi"

Jorge Campos, increpat en arribar al col·legi

Armengol demana una mobilització massiva: "És fonamental participar-hi"

Miquel Ensenyat demana votar "amb el cor i amb el cap"

El candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, ha votat a les 11 h al centre de dia d'Esporles, des d'on ha animat la ciutadania a votar “amb il·lusió, força, alegria i sense por”. “Avui és un dia per dir que això no és un joc, perquè ens hi jugam moltes coses”, ha afegit Ensenyat.

El candidat ha remarcat la capacitat decisiva que poden tenir pocs vots: “A Mallorca sempre ens passa que dos o tres vots decideixen cap a una banda o cap a l'altra. Per tant, simplement és això: que la gent vagi a votar amb el cap i amb el cor”, ha conclòs. La número dos de la llista, Fina Santiago, ha votat al col·leci de l'oceanogràfic, a l'Estació Marítima de Palma.

Els primers de la formació de MÉS a votar han estat l'actual batle i candidat a la batlia, Antoni Noguera, i la número 2 de la candidatura municipal, Neus Truyol. Noguera ho ha fet a les 9.15 h al col·legi de Son Canals, a Palma; i Neus Truyol a les 9.35 h a la Conselleria d'Afers Socials. Com Ensenyat, Noguera ha animat la ciutadania a votar “perquè avui es prenen decisions determinants per al futur de la nostra ciutat”, ha defensat.

Per la seva banda, la candidata a la presidència del Consell, Bel Busquets, ha votat al Casal Pere Capellà d'Algaida a les 12 h; i el número dos, Guillem Balboa, al Teatre d'Alaró a les 13 h. Busquets ha agraït a totes les persones que fan possible el desenvolupament normal de la jornada electoral i ha expressat el desig que tothom voti com ella: "Amb alegria, amb la voluntat que avui sigui un dia històric i pensant en la Mallorca diversa del futur".

Juan Pedro Yllanes, candidat a la presidència del Govern de les Illes Balears

Els candidats de Podem, esperançats

Juan Pedro Yllanes ha dipositat el vot al club nàutic de Calanova, on ha coincidit amb la diputada actual, Lucía Muñoz. El candidat a presidir les Illes Balears s'ha mostrat satisfet amb l'alta participació que es podia veure al barri de Sant Agustí. "M'ha encantat veure que aquí hi ha molta gent per votar. Hem de mobilitzar tot el nostre electorat perquè vingui a votar. Ens hi jugam molt. Podem aconseguir una fita històrica, un segon mandat progressista". Yllanes no ha amagat que les seves perspectives són bones. "Tenim molta esperança en el que pot passar a partir de demà per millorar aquesta comunitat". En aquest sentit, també s'ha manifestat Lucía Muñoz: "Esperam que avui els resultats del 28 d'abril es tornin a repetir perquè puguem tornar a tenir un govern de progrés"

Per part seva, el candidat a la baltia de Palma per la formació morada, Alberto Jarabo, ha volgut recordar que "aquests dies de democràcia exercida són ideals per pensar com hem arribat a estar aquí, quanta gent ha lluitat per poder participar en una jornada com aquesta". Jarabo ha incidit en la responsabilitat de participar en democràcia exercint el dret al vot. "És molt important que la gent entengui que ells són els que han de decidir el seu futur".

La candidata al Consell de Mallorca, Aurora Ribot, ha animat "la gent perquè surti a votar. Cal que avui hi hagi tanta participació o més que en les darreres eleccions generals".

stats